LLA_lokalaviser_ill

Godt nytt avisår!

Landslaget for lokalaviser ønsker alle avisvenner eit godt nytt avisår. I mars sees vi kanskje på LLAs landsmøte i elvebyen Drammen?

Når det nye året no er i gang, skal LLA fortsette kampen for så gode rammevilkår som mulig for lokalavisene. Derfor ser vi med spenning fram til blant anna regjeringens mediemelding – som kulturministeren har sagt skal legges fram på nyåret. LLA kjempar også for at Posten skal gå med post og aviser fem dagar i veka. Arbeidet med begge deler held fram for fullt i 2019.

Samtidig fortsetter vi arbeidet med å gjere lokalavisene enda bedre og meir inspirerte i kvardagen – og til å gjere gode valg for framtida! Fredag 29. mars inviterer vi til årets høgdepunkt for mange lokalavismedarbeidarar; LLAs landsmøte i elvebyen Drammen (bildet). Dagen før dagen har vi grave lokalt-seminar på landsmøtehotellet, i samarbeid med SKUP. Sjå etter flaskepostane våre med invitasjonen – og sjekk foreløpig program på landsmøtesidene. Legg også merke til at vi har oppdatert aviskonkurransane. I fjor vann Bygdebladet Randaberg Rennesøy (bildet under) èin av prisane våre, i Drammen lover vi ny og meir spenning for alle i LLA-familien i løpet av landsmøtehelga i mars.

Før det drar vi i gang minst to innovasjonsprosjekt. Med økonomisk støtte frå Kulturdepartementet og Medietilsynets nye innovasjonsmidler skal LLA bygge opp eit kompetansemiljø som skal hjelpe særleg dei minste avisene til å ta strategiske vegvalg. Med bidrag frå Design og Arkitektur Norges innovasjonsmidler, skal vi også leite etter nye muligheter for lokalavisene. Les meir om begge deler i Medier24.no.

LLAs styre og sekretariat takker alle medlemsaviser og andre avisvenner for godt samarbeid så langt. Godt nytt avisår.