Torry Pedersen kom med både kritikk og ros til lokalavisene.
Torry Pedersen kom med både kritikk og ros til lokalavisene.Bilde 1 av 6
Lokal-og-Digital-publikum
Bilde 2 av 6
Sølve Rydland i BA, kulturminister Lubna Jaffery og Øystein Øygarden i Vest-Telemark blad på scenen under redaktørforeningens høstmøte.
Sølve Rydland i BA, kulturminister Lubna Jaffery og Øystein Øygarden i Vest-Telemark blad på scenen under redaktørforeningens høstmøte. Bilde 3 av 6
Lokal-og-Digital-Oystein-Oygarden
Bilde 4 av 6
Lokal-og-Digital-Anders-Opdahl
Bilde 5 av 6
Generalsekretær Tomas Bruvik i LLA, konsernsjef Per Axel Koch i Polaris og konsernsjef Anders Opdahl i Amedia.
Generalsekretær Tomas Bruvik i LLA, konsernsjef Per Axel Koch i Polaris og konsernsjef Anders Opdahl i Amedia. Bilde 6 av 6

Åpnet Lokal & Digital med store tanker og praktiske råd

Under åpningen av Lokal & digital fikk vi høre konsernsjefenes syn på avisframtida. De delte viktige tanker om samfunnsansvar, demokrati og eierskap. Torry Pedersen delte helt konkrete, praktiske råd, med utgangspunkt i eksempler fra lokalavisene.

Årets Lokal & digital-konferanse arrangeres i Pressens hus i Oslo. Første del av programmet var i samarbeid med Norsk Redaktørforening. Da fikk blant annet kulturminister Lubna Jaffery møte et redaktørpanel der LLAs generalsekretær og redaktør i Vest-Telemark blad Øystein Øygarden deltok.

I denne delen av programmet var også to av LLAs medlemsaviser på scenen for å fortelle om satsinger de har hatt den siste tida: Avisa Hordalands Solgunn Flatebø Mandelid delte erfaringer med videoserien Full tank, og Hallingdølens Anna Huseby fortalte om podkasten om trippeldrapet på Geilo.

Etter lunsj startet den rene LLA-konferansen Lokal & digital, med innledningsforedrag med konsernsjef Per Axel Koch i Polaris og Anders Opdahl i Amedia.

Torry Pedersen, som for tida følger en rekke LLA-aviser tett, forklarte hvorfor det ikke er nok at lokalavisene har god journalistikk, hvis brukeropplevelsen eller teknologien ikke er god nok. Han kom også med en rekke eksempler på hvordan bedre brukeropplevelser kan løfte fram den gode journalistikken.

Her finner du programmet for årets Lokal & digital.