Pressens hus og mobil 4

Velkommen til Lokal & digital: Årets digitalkonferanse for lokalavisene!

Kommer du til Pressens hus i begynnelsen på november, får lokalavisa di inspirasjon til å gjøre enda flere og bedre grep på nett.

Fra torsdag 2. november får dere også høre hvordan Polaris og Amedia jobber digitalt for å styrke lokalavisene – både overfor leserne og annonsørene. I tillegg får du mingle og prate avis med gode bransjekolleger i et helt døgn.

Vi varmer opp allerede klokka 09.00 torsdag 2. november morgen, da med et redaksjonelt program som er laget i samarbeid med Norsk Redaktørforening. Klokka 14.00 torsdagen ønsker vi velkommen til vår vanlige Lokal & digital-konferanse, i år på Pressens hus i Oslo sentrum.

Vi avslutter senest kl. 13.30 fredagen.

Gå til påmeldingsskjemaet

Avisframtid, KI og erfaringsutveksling

Vi legger ut flere detaljer etterhvert, uansett kan vi love et døgn med et interessant og inspirerende faglig program – og hyggelig sosialt samvær. Lokal & digital er for alle på avishuset; både for de som jobber med journalistikk og for markedsmedarbeidere.

Innledningsvis får vi høre hvordan konsernsjefene Per Aksel Koch i Polaris (t.v.) og Anders Opdahl i Amedia (i midten) ser på avisframtida, i en tid med økte kostnader og utfordringer med distribusjon.

Tidligere VG-sjef Torry Pedersen følger for tida en rekke LLA-aviser tett, og vil dele sine beste råd om hvordan lokalavisene bør tenke både i dag og i framtida.

Torsdag kveld innleder Henrik Brattli Vold fra IJ til en prat om kunstig intelligens (KI) og lokalavisenes fremtid. Diskusjonen ledes av redaktørene Guri Jortveit i Arbeidets Rett og Svend Arne Vee i Firdaposten. Deretter blir det avisquiz og middag. Vi håper og tror at alle vil være med oss hele ettermiddagen og kvelden, dette blir høstens store og inspirende mingling for lokalavisene på Pressens hus!

Fredag formiddag har vi to parallelle spor. Redaksjonelle medarbeidere vil blant annet få høre hvordan Fjell-Ljom på kort tid gikk fra digital sinke til foregangseksempel. Tidligere i år fikk de hederlig omtale i LLAs konkurranse Årets digitale satsing. Vi vil også få høre hvordan redaksjonene i Fjuken, Hallingdølen og Dølen klarte å lage avis samtidig som de selv var rammet av flommen «Hans».

På markedssporet kommer salgsdirektør Christian Thu i Amedia Salg og Marked (t.h.) for å dele sin innsikt i markedet og hvordan Amedias lokalaviser tenker og jobber nå. Det vil også bli en runde med «åpen mikrofon» der vi alle deler erfaringer og muligheter i annonsemarkedet.

Sannsynligvis blir også en håndfull leverandører med oss i løpet av dette døgnet.

Samkjøring med NRs høstmøte

Lokal & digital blir vanligvis arrangert på Flesland, men flyttes i år til Pressens hus i Oslo. Der samkjøres konferansen med høstmøtet til redaktørforeningen, som starter onsdag 1. november.

På høstmøtets program står blant andre kulturminister Lubna Jaffery – som skal snakke om hva hun vil med mediepolitikken. Det skal legges fram en ny redaktørundersøkelse, leder for Schibsteds IN/Lab, Agnes Stenbom deler erfaringer fra sine forsøk med å nå flere unge med redaktørstyrt innhold, og Hallingdølen og Avisa Hordaland deler fra sine prosjekter «Trippeldrapet på Geilo» og «Full tank».

– Vi er veldig fornøyde med at vi i år får til et arrangement i samarbeid med redaktørforeningen, sier generalsekretær Tomas Bruvik i LLA. Han håper arrangementet blir en god møteplass der mange lokalavismedarbeidere får utvekslet erfaringer og tatt til seg ny kunnskap.

Høstmøtets torsdagsprogram er inkludert i prisen for Lokal & digital-konferansen.

Hjertelig velkommen til Pressens hus og Lokal & digital. Vi håper avisa melder på sine deltakere så snart som mulig.

Gå til påmeldingsskjemaet

PS! Du må selv bestille hotel, og det er lurt å bestille hotellrom tidlig. På disse hotellene får du en god avtale, med anledning til å avbestille innen kl 18:00 ankomstdagen (book via lenkene):

Scandic Byporten – Scandic Byporten 2-4 nov
Scandic Oslo City – Scandic Oslo City 2-4 nov
Scandic St Olavs Plass – Scandic St Olavs Plass 2-4 nov

LLA og resten av presseorganisasjonene møtte nylig kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. På høstmøtet til redaktørforeningen, dagen før Lokal & digital, blir det gjensyn med Jaffery.

Velkommen til Pressens hus og LLAs Lokal & digital-konferanse. Her blir det spennende foredrag og mingling med gode aviskolleger.