NRK-journalist Christian Lura er prosjektleder for Samarbeidsdesken. I bakgrunnen sitter Samarbeidsdeskens datajournalist Øivind Skjervheim.
NRK-journalist Christian Lura er prosjektleder for Samarbeidsdesken. I bakgrunnen sitter Samarbeidsdeskens datajournalist Øivind Skjervheim. FOTO: Laila Borge

Christian Lura ny prosjektleder for Samarbeidsdesken

– Det er utrolig flott å få en så erfaren og dyktig prosjektleder, sier Tomas Bruvik i LLA. NRK-journalist Christian Lura tok over som prosjektleder for Samarbeidsdesken sist uke.

– Dette er en veldig spennende utfordring. Det er gøy å være med på noe nytt, sier Christian Lura.

Han mener at samarbeid på tvers er en god løsning for norsk mediebransje, og tror at Samarbeidsdesken vil være en fin måte å få dette til på.

Imponert over lokalavisene

I NRK har Lura blant annet jobbet som journalist i Brennpunkt. Tidligere har han jobbet i Bergensavisen og Bergens Tidende, der han var utgavesjef før han begynte å jobbe i NRK. Nå gleder han seg til å jobbe med lokalaviser.

– Jeg er veldig imponert over hva norske lokalaviser klarer å levere av saker fra dag til dag. I et så lite marked som det norske, er det helt unikt at vi har så mange lokalaviser. Samtidig vet vi at undersøkende journalistikk tar mye tid, og jeg synes det er flott å bruke arbeidsdagen på å gi et lite bidrag til å løfte den journalistikken, sier han.

– En drøm

Samarbeidsdesken drives som et samarbeid mellom LLA, NRK og SUJO (Senter for undersøkende journalstikk). SUJOs senterleder Per Christian Magnus har forsøkt å få Christian Lura med på laget siden SUJO ble startet i 2018.

– Nå er vi endelig  på samme laget – i Samarbeidsdesken. Det er en drøm å få en av beste journalistene jeg kjenner, som også har bred redaksjonell ledererfaring, som prosjektleder, sier han.

Generalsekretær Tomas Bruvik i LLA sier seg enig:

– Det er utrolig flott å få en så erfaren og dyktig prosjektleder, det er rett og slett gull, sier han.

Motivert

Lura startet som prosjektleder sist uke. Etter å ha deltatt i en workshop om Ukraina-prosjektet, er han fascinert over hvordan samme sett av fakta kan bidra til forskjellige saker i ulike deler av landet.

– Vi må ikke glemme hvor mangfoldig pressen er, og hvilken mangfoldig virkelighet media skal speile. Der gjør lokalavisene en viktig jobb. Det gjør meg motivert, sier han.

NRK vil bruke researchen fra Samarbeidsdesken i ulik grad fra prosjekt til prosjekt. Planen er at NRK skal se sakene fra et nasjonalt perspektiv, og ikke konkurrere med lokalavisene.

Samarbeidsdesken

Samarbeidsdesken ble initiert av Vest-Telemark blad og 70 andre lokalaviser, og drives som et samarbeid mellom LLA, SUJO og NRK. Samarbeidsdesken driver frem ideer, research, kildearbeid og datadrevet journalistikk som lokalavisene kan følge opp med egen lokalt vinklet journalistikk. Desken tar imot innspill til tema og saker fra lokalavisene.