«Her er kidsa som sørget for suksess»

Ungdom har vært et satsingsområde for SortlandsAvisa siden starten fem år tilbake. Resultatet er at avisa i dag har oppnådd en større andel unge lesere enn de fleste andre aviser. I jubileumsutgaven presenterer de “kidsa” bak suksessen.
– Jeg har mer enn én gang blitt imponert og svært overrasket over hvor gode tekster 14-15-åringer kan levere – gjerne fullt på høyde med mange “voksne” journalister i bransjen, sier SA-redaktør Gard L. Michalsen.

“– Ungdom er en viktig lesergruppe som mange aviser glemmer, bevisst elller ubevisst. Media stiller spørsmål ved hvorfor ungdom ikke leser aviser, men om du blar gjennom de samme avisene har de ofte lite stoff for ungdom, sier SA-redaktør Gard L. Michalsen.
– Og den beste måten å nå ungdom på er ved å bruke unge journalister. Ung-intervjuet er en fast spalte hos oss, og har blitt et symbol på ungdomsjournalistikken. Men det er også viktig å få de unge med i det vanlige nyhetsbildet, sier han, og forteller at å ha unge nært knyttet til redaksjonen også betyr tilgang på tips man kanskje ikke ellers ville fått”.