Vestby Avis med egen vinteravis

Vestby Avis droppet sin tradisjonelle fulldekk i november, og satset i stedet på en ekstra avis. Avisen ble en egen vinter- og førjulsavis som ble fulldistribuert. Erfaringene er så gode at de allerede har bestemt seg for å lage både sommer- og vinteravis i 2013.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, hatt rekord i annonsesalget og i antall sider i en utgave, og vi har også fått et par nye abonnenter denne uken, forteller redaktør Mattias Mellquist.

To journalister og en selger har planlagt og jobbet med avisen parallelt med vanlig avis de siste to månedene.

– Det har faktisk gått overraskende greit og timeforbruket har økt veldig lite, sier Mellquist.

Tidspunktet for vinteravisen ble valgt på grunn av Vestby-butikkenes «Black Friday» denne fredagen – og for å ikke komme for tett opptil fulldekken i midten av desember.

I avisen kan vi blant annet lese kokke-elevenes juleoppskrifter, en uhøytidelig juleøltest, intervju med en prest, intervju med en familie som ikke feirer jul, og en artikkel om hva som kan være farlig for dyrene i julen. Her er også julekryssord, quiz og hjernetrim. Vinnerbidraget i en tegnekonkurranse avisen arrangerte pryder forsiden.

En av Vestby Avis sine lesere har også fått en gave i forbindelse med vinteravisen. Gunn Tove Sørvold ble meldt på «Bli ny»-konkurransen av datteren, og fikk massasje, sminke ny frisyre og nye klær. Les bli ny-reportasjen og noen andre smakebiter fra vinteravisen i pdf-ene som er vedlagt.