Kronstadposten er opplagsvinner det siste halvåret. Therese Kjellmo Munkvold (t.v.), Tom Erik Nilsen, Julie Fredriksen og Krister Sandaker Tårn er blant avisas medarbeidere som kan juble i dag. Foto: Creo Media.
Kronstadposten er opplagsvinner det siste halvåret. Therese Kjellmo Munkvold (t.v.), Tom Erik Nilsen, Julie Fredriksen og Krister Sandaker Tårn er blant avisas medarbeidere som kan juble i dag. Foto: Creo Media. FOTO: Andre Bergeton Larsen

Stabile opplagstall for lokalavisene

Lokalavisene står sterkt blant folk i hele Norge. Det bekrefter ferske opplagstall.

Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) legger fram nye opplagstall for avisbransjen onsdag.

LLA har over 110 medlemsaviser. Totalopplaget for disse går samlet ned med 3258, en nedgang på 0,90 prosent.

Rundt 60 prosent av LLAs lokalaviser går tilbake, rundt 40 prosent frem – når vi sammenligner netto opplagstall for første halvår 2023 med første halvår i fjor.

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik kommenterer opplagstallene slik:

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik: – Også den siste uka har lokalavisene demonstrert hvor viktig det er for lokaldemokratiet å ha levedyktige lokalaviser. Foto: LLA

– Vi skulle gjerne ha sett at opplagstallene var litt bedre. Tatt i betraktning at mange har stram privatøkonomi for tiden, kan vi likevel si oss fornøyd. I valgkampen og under forrige ukes lokalvalg, har vi dessuten sett utallige eksempler på at lokalavisene står veldig sterkt blant innbyggerne. Det er lokalavisene som har dekket kommunestyrevalget på en fortreffelig måte, mange med nett-tv-dekning gjennom hele valgkvelden. Slik har lokalavisene demonstrert hvor viktig det er for lokaldemokratiet å ha levedyktige lokalaviser, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik.

Kronstadposten i Alta er opplagsvinneren blant LLAs lokalaviser. Avisa øker opplaget med 760 eksemplar, til 2604. Dette er en økning på 41 prosent! Avisas redaktør Tom Erik Nilsen sier dette om den imponerende veksten:

– Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å være først og best med de viktigste nyhetene, og for å sette dagsorden med egne nyhetssaker. Vi brenner for å finne nyhetssakene og det stoffet som folk i Alta ønsker å lese om, sier Tom Erik Nilsen.

Kronstadpostens redaktør og hans medarbeidere jubler i dag, selv om de har lagt merke til gode tall over lengre tid:

– Vi har lenge vært klar over vår sterke vekst i antall abonnenter, som nå blir presentert. Disse kommer som følge av en flying start på vår nettavis, som vi etablerte i september i fjor.

I juli, midt i agurktiden, satte Kronstadposten også ny rekord i antall sidevisninger på nettavisen per uke.

– Vi pusher hele tiden grensene, og denne gangen med over 95.000 sidevisninger på én uke. Dette er et utrolig høyt tall som vi ikke hadde forventet å oppnå allerede før nettavisen hadde vært aktiv i ett år. Samtidig har vi lagt oss på et snitt på rundt 65.000 ukentlige visninger digitalt, noe redaksjonen har grunn til å smile over, sier redaktør Tom Erik Nilsen. Han roser medarbeiderne sine:

– Vi gleder oss stort over fremgangen, mye på grunn av at vi er en stab på bare seks personer.

– Disse resultatene kommer ikke alene. Vi har en utrolig dyktig stab med ståpå-vilje og engasjement som brenner for de gode, lokale sakene med både hurtighet og interesse.

– I en tid der økonomien er krevende for de fleste, også i mediebransjen, er jeg veldig glad for at vi kan vise til veksten vi nå opplever, sier redaktør Tom Erik Nilsen.

Dag og Tid, Mitt Kongsvinger, Os & Fusaposten, Gauldalsposten og Hallingdølen er fem andre aviser som gjør det veldig godt målt i antall eksemplar. I tillegg har Klæbuposten en flott prosentvis fremgang på nesten 45 % og 264 eksemplar. LLAs aviser har et totalopplag på 357.822.

Her kan du laste ned en exel-fil med opplagstallene både for LLA og MBLs medlemsaviser.