Daglig leder Bård Eriksen i Nordsalten avis ble intervjuet av studentene Fia Myrvang Faber og Melissa Frantzen som sendte live fra karrieredagen.
Daglig leder Bård Eriksen i Nordsalten avis ble intervjuet av studentene Fia Myrvang Faber og Melissa Frantzen som sendte live fra karrieredagen.

Nysgjerrige studenter på karrieredag

Lokalaviser og journaliststudenter fikk møte hverandre på den første av flere karrieredager som skal øke rekrutteringen til lokalavisene.

I går ble den første av flere karrieredager for journaliststudenter arrangert ved Nord Universitet i Bodø, i samarbeid med bransjen. En rekke lokalaviser fikk vist seg fram på arrangementet.

Dette gjør en nå for å bidra til økende rekruttering av journalister til bransjen.

Tre journalister holdt inspirasjonsforedrag om egen karrierevei. Generalsekretær Tomas Bruvik i LLA, generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening og NJ-rådgiver Trond Idås holdt apeller og deltok i en panelsamtale om rekruttering. I tillegg var det stands, mingling, kviss og sosialt samvær.

Det var godt oppmøte av studenter på karrieredagen. Studentene satte pris på å få snakke med folk i bransjen, og var nysgjerrige på jobbmulighetene.

– Dette var veldig nyttig, både for bransjen og for studentene. Studentene kunne bli tryggere på at de velger riktig vei og at de kan få jobb, og avisene i området fikk hilst på studentene, sier Tomas Bruvik.

Målet er å få til flere slike karrieredager ved journalistutdanningene. I Oslo er det planlagt et arrangement i mars.

Det var godt oppmøte på karrieredagen i Bodø.