Kronstadposten LLA

Nye opplagstall: Stabilt for lokalavisene

Ferske opplagstall viser nok en gang at folk er glade i lokalavisene! Kronstadposten er LLAs opplagsvinner.

Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) legger fram nye opplagstall for avisene i dag onsdag.

Totalopplaget for de over 110 lokalavisene som er tilknyttet LLA øker med drøye 2000, en økning på 0,6 prosent. Rundt halvparten LLAs lokalaviser går frem, rundt halvparten tilbake. Det viser tallene når vi sammenligner netto opplagstall for andre halvår 2023 med andre halvår året før.

Tomas Bruvik er generalsekretær i LLA. Bruvik kommenterer opplagstallene slik:

– Det er gledelig å se at lokalavisene står sterkt blant folk landet rundt. Våre stabile opplagstall viser at redaktørstyrte lokalaviser lager journalistikk som er verdt å betale for. Lokalavisene er også en nyttig markedskanal for nasjonale og lokale annonsører, sier LLAs generalsekretær.

– I neste uke deltar nærmere 200 avismedarbeidere og bransjefolk på LLA landsmøte på Hamar. Da skal vi kåre Årets lokalavis, samtidig som vi skal diskutere morgendagens utfordringer. Blant annet deltar en rekke ungdomspolitikere på årets store høydepunkt for lokalavisene, sier Tomas Bruvik.

Blant LLAs lokalaviser er det nok en gang Kronstadposten i Alta som er opplagsvinner. Lokalavisa har nå et opplag på 2855, en økning på 917 eksemplar i løpet av ett år. Dette er en økning på nesten 50 prosent! Tom Erik Nilsen, redaktør i Kronstadposten, sier dette om den flotte opplagsøkningen:

– Vi har lagt ned et hardt arbeid etter lansering av nettavisen for et drøyt år siden. Allerede nå ser vi resultatene. Kronstadposten er strålende fornøyd med opplagsøkningen, samtidig som vi fortsatt er sultne på å ta enda større steg i tiden framover. Vi er en gjeng på bare seks medarbeidere, som brenner for de gode, lokale sakene, sier Nilsen.

Dag og Tid, Hallingdølen, Lister og Lindesnes er fire andre aviser som gjør det veldig godt målt i antall eksemplar. I tillegg har Klæbuposten på nytt en flott prosentvis fremgang på over 75 % og 464 eksemplar. Totalopplag for LLAs aviser 2. halvår i fjor er 364.317.

Her kan du laste ned en exelfil med opplagstallene til alle aviser tilknyttet LLA og/eller MBL:

Opplag avis andre halvår 2023 MBL og LLA ok

Glade opplagsvinnere i Kronstadposten: Fra venstre styreleder Håkon Nilsen, journalist Therese Kjellmo Munkvold, redaktør Tom Erik Nilsen og journalistene Julie Fredriksen og Krister Sandaker Tårn. Foto: Creo Media.

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik: – Våre stabile opplagstall viser at redaktørstyrte lokalaviser lager journalistikk som er verdt å betale for. Foto: Landslaget for lokalaviser.