LeneLailavideokurs

LLAs kurshøst i gang: Videojournalistikk i september

Klar for å legge ut enkle videoreportasjer eller notiser på avisas nettsider? I så fall bør du nå også gjøre deg klar for LLAs kurs i videojournalistikk…

LeneLailavideokurs

Stadig flere lokalaviser vil ha enkle og små videoreportasjer, såkalte videonotiser, på nett- eller mobilsidene sine. I slutten av september inviterer derfor Landslaget for lokalaviser til innføringskurs i nettopp dette: I løpet av ett døgn lærer du å bruke iPhone og iPad som verktøy for å filme og redigere videonotiser.

– Gjennom små videoinnslag på nettet kan lokalavisene gi leserne enda bedre innhold. Det er enkelt å komme i gang og det går fort å gjøre. Også selve redigeringen kan gjøres på mobilen eller nettbrettet. Det sier Lene Østberg og Laila Borge i LLA (bildet). De har ansvaret for planleggingen av kursene, men det er videojournalist Sveinung Ystad som tar seg av den faglige undervisningen. Ystad jobber med web-TV blant annet for Dagbladet, er leder av Pressefotografenes Klubb og har de siste par årene vært med i LLA-juryen for Årets lokalavisfoto.

LLA kjører samme kurs to steder i høst: Vi begynner på Gardermoen om ettermiddagen 23. september. Èn uke senere har vi samme kurset ved Flesland/Bergen. Begge steder går selve kurset i løpet av en torsdag, men det blir inspirasjonsforedrag, middag og avisprat kvelden før.

Kurset passer også for deg med en annen type mobil enn iPhone, men Ystad bruker iPhone når han underviser.

Det er plass til maksimum 12 deltakere på hvert kurs. Dersom flere melder seg på, leier vi enten inn en ekstra foreleser eller setter opp ekstra kurs senere i høst.

Påmelding innen 24. august. Merk at Bergenskurset snart er fullt, men at detfortsatt er en del ledige plasser på Oslo-kurset.

Her er mer om kurset på Gardermoen 23. september.

Og her kan du lese mer om kurset på Flesland/Bergen 30. september.

Også markedssamlinger på gang

I tillegg til de to kursene i videojournalistikk, planlegger LLA også nye markedssamlinger. Sannsynligvis blir det en kort markeds- og opplagssamling onsdag 21. oktober på Gardermoen, dagen før avisbransjens årlige løssalgskonferanse samme sted.

– Vi ser for oss en mini-markedssamling denne onsdagen, mest for å se på hva som skjer i annonsemarkedet neste år – og for å få råd om hva loklavisene bør gjøre med det, sier Geir K. Hus, markedssjef i LLA.

– I tillegg vil vi bruke et par timer på praktisk opplagsarbeid. Dagen derpå, torsdag 22. oktober, arrangeres avisbransjens løssalgssamling på Radisson Park In-hotellet på Oslo lufthavn. Også denne samlingen kan være nyttig å få med seg, sier Hus.

LLAs litt større og årlige markedssamling blir trolig med en ny vri denne sesongen. Vi varmer altså opp med en mini-samling i oktober, men i januar blir det trolig en studiereise til nabolandet Sverige. Da blir det mest om hvordan vi kan hente større digitale inntekter i kombinasjon med gode papiraviser.

Mer informasjon om markedssamlingene kommer senere i august, men har du alt nå spørsmål om videojournalistikk-kursene, markedssamlingene eller andre kurstilbud, kan du kontakte oss slik:

Lene Østberg, lene()lla.no, dir. tlf. 452 89 222

Laila Borge, laila()lla.no, dir. tlf. 994 62 687

Geir K. Hus, geir()lla.no, dir. tlf. 452 89 333.

Vi minner også om LLAs idébank. Her fyller vi stadig på med inspirerende eksempler fra avisene. Ta en tur innom idébanken i dag for å se hva du kan jobbe med i ukene fremover.