Arendalsuka2015

LLA medarrangør på Mediebåten

LLA samarbeider med fem andre presseorganisasjoner om Mediebåten på Arendalsuka. Mediepolitikk i møte med globale aktører, åpenhet om pasientjournaler og presseetikk på direkten er tema for de tre arrangementene presseorganisasjonene står bak.

Det er Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Norsk Redaktørforening og Landslaget for Lokalaviser som står bak arrangementene på Mediebåten under Arendalsuka.

Dette er fjerde året presseorganisasjonene er til stede med arrangementer i Arendal. I fjor ble presseetikk diskutert i et helt døgn. I år arrangeres det to debatter, i tillegg til at en rekke mediehus også har ulike arrangementer.

Organisasjonene samarbeider også med Arendalsuka Ung om et presseetisk gameshow på torget i Arendal fredag 18. august klokken 12.

Disse to arrangementene på Mediebåten vil bli streamet:

Onsdag 16. august kl 10
Er taushet gull – eller tull? Hvor bør grensen gå mellom åpenhet og taushet i helsevesenet?

Torsdag 17. august kl 13
Globale aktører, mediepolitikk og journalistikk

I tillegg leder redaktør Roar Osmundsen i Søgne og Songdalen Budstikke debatt om kommunesammenslåing onsdag 16. august kl 13:30 – 15:00.
Bakgrunnen for debatten er at Søgne tvinges inn i stor-kommune med Kristiansand og Songdalen. Sp og Ap lover kommuner at de kan søke om reversering hvis de vinner valget, men lokalt avviser ordførere fra Sp og Ap dette. Er partiene sentralt i utakt med grasrota, spør redaktøren.