De første prisene er delt ut på LLAs landsmøte

Landsmøtet for lokalavisene i Bergen er en spennende og hyggelig begivenhet for 350 avisfolk fra store deler av landet. Så langt er tre avispriser delt ut:

Årets lokalavisfoto til Anne Jo Lexander i Askøyværingen, markedsprisen til Gjesdalbuen og LLAs journalistpris til Bernt Ivar Bergum i Hallingdølen.

Ståle Melhus, redaktør i Fanaposten, ble gjenvalgt til styreleder i LLA. Med seg i styret har han nå Roar Vigeland Osmundsen i Søgne og Songdalen Budstikke (nestleder), Hilde Eika Nesje i Bø Blad, Asta Brimi i Fjuken, Edd Meby i Våganavisa, Tomas Bruvik i Kvinnheringen, Hilde Dypaune i Saltenposten og Holger Austvoll i Strandbuen (fast møtende vara).

350 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av landet har vært samlet i to-tre dager i Bergen. Landsmøtet ble åpnet av Knut Olav Åmås, statssekretær i Kulturdepartementet. Blant gjesteforeleserne har vært analysesjef Anne Jacobsen i Amedia, National Geographic-fotograf Jonas Bendiksen, professor Frank Aarebrot og leder i Stortingets kommunal- og forvaltningskomite; Helge André Njåstad.

Lørdag kveld er det festmiddag og da deles den prestisjefulle Årets lokalavis-prisen ut. Også Årets lokalavisside kåres.

LLA regner med å legge ut pressemelding rundt midnatt.