Sogn-Avis

Sogn Avis Årets lokalavis

Tildelingen fant sted under Landslaget for lokalavisers landsmøte på Fornebu lørdag kveld. Det var redaktør Jan Inge Fardal (bildet) som fikk æren av å motta prisen.

Sogn-Avis

Sogn Avis kommer ut fem dager i uken og dekker primært Vik i Sogn, Balestrand, Leikanger, Sogndal og Luster kommune. Juryen (Harald Stanghelle, Tiril Rem og Bjørgulv Braanen) uttaler blant annet at ”Sogn Avis er ei særdeles rik og variert avis. Avisa har levande debattsider, gode spaltistar og kronikkar og ein fin helgeseksjon. Likevel er ho først og fremst ei mangfaldig og effektiv nyheitsavis med fint nyheitstrykk og god seksjonsinndeling.”

LLAs jury delte ut hederlig omtale til Lokalavisa OPP og Hallingdølen.

Samme kveld fikk Ingolv Vevatne LLAs hederspris. Vevatne tok initiativ til etableringen av LLA for 40 år siden.

Kvinnheringen fikk lørdag kveld prisen for Årets lokalavisside.

Tidligere under landsmøtet ble følgende priser delt ut:

LLAs journalistpris til Torunn Akersveen Lid i Hallingdølen, Årets lokalavisfoto til Anne Jo Lexander i Askøyværingen og markedsprisen til Hallingdølen. LLAs nye digitalpris ble delt mellom Hallingdølen og Askøyværingen.

PS! I første versjon av LLAs artikkel og pressemelding, oppga vi beklageligvis feil avisnavn for markedsprisen. Det er altså Hallingdølen som er tildelt LLAs markedspris 2015.

Roar Vigeland Osmundsen i Søgne og Songdalen Budstikke er gjenvalgt til ny styreleder i LLA. Osmundsen har nå med seg i styret Tomas Bruvik i Kvinnheringen (nestleder), Hilde Eika Nesje i Bø Blad, Asta Brimi i Fjuken, Hilde Dypaune i Saltenposten, Holger Austvoll i Strandbuen, Øystein Øygarden i Vest-Telemark blad og Camilla Skaar i Hordaland Folkeblad (fast møtende vara). Knut Martinsen i Avisa Hemnes og Tormod Flatebø i Fjordabladet er øvrige varamedlemmer.

Over 250 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av landet har vært samlet i to dager på Fornebu. Under åpningen deltok kulturminister Linda C. Hofstad Helleland. Underveis har det vært flere foredrag og panelsamtaler om lokalavisenes morgendag.

Utover uka legger vi ut foredrag og annet materiell fra landsmøtet. I mellomtiden kan du lese mye fra landsmøtet hos Medier24.com og Journalisten.no.

Sjå landsmøtesidene våre for diplomar, føredrag og materiell frå landsmøtet.

For nærmere informasjon:

Jan Inge Fardal, redaktør i Årets lokalavis; Sogn Avis, dir. tlf. 913 10 274

Rune Hetland, generalsekretær i LLA, rune@lla.no, dir. tlf. 452 89 444

Roar V. Osmundsen, styreleder i LLA, roar@budstikka.com, dir. tlf. 412 44 323

Geir K. Hus, informasjonssjef i LLA, geir@lla.no, dir. tlf. 452 89 333

Laila Borge, LLAs fotograf på landsmøtet, laila@lla.no, dir. tlf. 994 62 687

Sogn Avis.

Høgoppløselig jpeg-fil av redaktør Jan Inge Fardal kan du laste ned her:

Sogn Avis