2qRG6-karantenestatus-29-april (1)

Minikurs: Lær å lage kart i Datawrapper

Mange saker kan få et ekstra løft om du bruker kart til å illustrere saken. Noen ganger kan et kart også gi deg nye vinklinger. Fredag 28. mai kan du lære å lage interaktive kart.

Fredag 28. mai kl. 12.00-13.00 inviterer vi LLA-avisene til nytt Datawrapper-kurs. På dette kurset lærer du å lage kart over ditt eget dekningsområde, og legge inn informasjon på bestemte adresser.

Her kan du se eksempel på bruk av interaktivt Datawrapper-kart.

Kursholder Dag Magnus Nielsen er frilansjournalist tilknyttet Norpublica. Han bruker ofte Datawrapper til å lage kart når han skal illustrere lokale saker. Du husker ham kanskje hvis du var med på forrige Datawrapper-kurs som var en del av prosjektet «Den store folkevandringa». Den gangen lærte han oss å lage tabeller og diagram.

Kurset blir holdt på Teams. Om du vil, og har mulighet, kan du rigge deg til med to skjermer under kurset. Da kan du følge kurset og samtidig lage ditt eget kart. Det er tilstrekkelig med gratis-konto på Datawrapper.

Det er flott om du sender en e-post til Laila Borge om du vil delta, men du kan også klikke her for å bli med på kurset 28. mai kl. 12.00.

Kurset er gratis.