Illustrasjonsfoto: Tore Fjeld
Illustrasjonsfoto: Tore Fjeld

Lad opp til valgkampen

Vi håper alle bruker sommeren til å lade opp til en knallsterk valgdekning i lokalavisa! Vi skal levere kunnskap, inspirasjon og hjelp. Vær klar for oppstart 11. august!

Dataanalytiker Diana Guerrero.

Fredag 11. august kl. 10-11: Kartlegg kandidatene

Først ut er SUJOs dataanalytiker Diana Guerrero, som i en times digital workshop vil hjelpe deg å kartlegge kandidatene. Du kan lære hvordan du samler, analyserer og presenterer informasjon om kandidatene. Vi bruker regneark til dataanalyse og Flourish til visualisering.

Her kan du komme inn i møtet fredag 11. august kl. 10.

Tirsdag 15. august 2023 kl. 10-11: Eldreomsorg som valgkamptema

Hvor god jobb gjør din kommune for de eldre, og hvordan vil kandidatene håndtere eldrebølgen? I dette Teams-møtet får du ideer til hvordan du kan sette søkelys på eldreomsorgen i din kommune, og hvordan du kan utfordre listekandidatene til å komme med konkrete svar om eldrepolitikken.

Vi får med oss sykepleier, journalist og forfatter Elin Marie Fredriksen som jobber på sykehjem, journalist i Kommunal Rapport Berit Almendingen som skriver om eldreomsorg i kommunene, og leder for Eidsvoll eldreråd John Granly, som også er styremedlem i Pensjonistforbundet Akershus, KrF-kandidat i kommunevalget og tidligere mangeårig journalist i Eidsvoll Ullensaker Blad.

Påmelding her

Videre vil det bli webinarer om flere av de viktigste temaene i valgkampen. Vi skal være konkrete, målet er at du i løpet av hvert arrangement kommer godt i gang med planlegging av en eller flere saker, og får med deg en liste med kritiske spørsmål til folkevalgte og listekandidater. Flere datoer kommer!

21. august starter vi også opp diskusjonsgrupper rundt relevante tema.

Fredag 18. august kl. 9-15 blir det fagdag på Clarion Hotel Bergen Airport. Se hele programmet for fagdagen her. Det er gratis å delta på både fagdagen og de digitale arrangementene. Du kan søke om reisestøtte til fagdagen.

Satsingen på lokalavisjournalistikk om årets valg er i regi av Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i samarbeid med Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Følg med i våre kanaler for informasjon om kommende arrangementer!

Lokalavisenes valg 23

I tida rundt valget arrangerer vi webinarer, fagdag og diskusjonsgrupper for å hjelpe lokalavisene å lage god valgjournalistikk.

Lokalavisenes valg 23 er et samarbeid mellom Senter for undersøkende journalistikk (SUJO), Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL).