Kurs januar 2018

 

Oppdag arkivene – lag spennende historisk stoff!

NY DATO: Torsdag 25. januar i Statsarkivet i Kristiansand.

Pris: 500 kroner.

Påmeldingsfrist 5. januar. Send en e-post til [email protected] for å melde deg på.

Arkivverket og LLA inviterer til nytt arkivkurs, denne gangen i Kristiansand.

Arkivverket fører tilsyn med arkivarbeidet i kommunene, og på dette kurset lærer du blant annet å lage godt kommunalt stoff om journalføring og arkivering.

Kurset er i samarbeid med Interkommunalt arkiv i Vest-Agder IKS (IKAVA). Gjennom IKAVA lærer du mer om kommunale arkiver og hva som kan være aktuelt for journalister. Kommunestyre, skolehverdag, tekniske saker (havn, regulering, bygg) er stikkord.

Arkivene er også en skattkiste full av historisk materiale som kan brukes til historiefortelling i lokalavisene. På kurset lærer du mer om hva du kan finne i arkivene, og hvordan du finner fram. Det blir omvisning i magasinene, og innføring i søk på Digitalarkivet og Arkivportalen. Målet er at du skal komme tilbake til redaksjonen med nye saker på blokken.

PROGRAM
10.00-10.10: Introduksjon om Arkivverket.

10.15-11.00: Arkivverket/v Kjetil Reithaug: Arkivtilsyn: en vei inn i dagens forvaltning. Kjedelige rapporter over svikt og svik.

11.10-11.40: IKAVA v/Bård Raustøl: «Kommunale arkiver – tett på innbyggere og lokalsamfunn».

11.45-12.15: Lunsj

12.15-13.00: Arkivverket/ v Thomas Olsen: På jakt etter spennende stoff. Eksempler på temaer og kilder fra statlige og private arkiver.

13.10-13.55: Søk i arkivene (Arkivportalen, Digitalarkivet).

14.05-15.00: Omvisning i magasinene.

Last ned kursinvitasjonen.

 

Kurs høsten 2017

 

Liten og digital

Torsdag 19. og fredag 20. oktober i Bergen.

Hvordan kan du finne og fortelle gode historier digitalt, og hvordan kan du tjene penger digitalt?

Du får høre om kreative kampanjer, nye trender, synlighet i digitale kanaler, digitalabonnement som fungerer og hvordan du kan nå gjennom lydmuren i sosiale medier. Og så besøker vi splitter nye Media City Bergen og deres medielab der noen av verdens fremste medieinnovatører viser fram nye ideer!

Hvis du er redaksjonelt ansatt kan du glede deg til et praktisk rettet kurs i digital historiefortelling.

Jobber du i markedsavdelingen får du et overblikk over mange av de nye mulighetene som digitale verktøy gir, før vi ser nærmere på inspirerende eksempler.

Påmeldingsfristen er gått ut, hvis du vil være med ta kontakt med Lene Østberg, 452 89 222, [email protected], så ser vi hva vi kan få til.

 

 

Har du ønsker om andre kurs? Ta kontakt på lla()lla.no.

Illustrasjon

 

Meir om kurs- og kompetansetiltaka i LLA-familien:

Landslaget for lokalaviser har med ujamne mellomrom fagkurs for lokalavisene, av og til nær sentrale flyplassar, av og til ute i regionane og av og til ute i avisene. Kursa vår er som regel skreddersydde for lokalavisene sine behov – og mange av dei faglege samlingane våre er etter ønskje frå avisene sjølve. Har du tips eller forslag, sender du desse til Lene Østberg i LLA, tlf. 452 89 222, lene()lla.no.

 

Bruk også LLA-idébanken. Her legg vi ofte ut gode døme til inspirasjon for eiga avis.