Tynsetingen arrangerte debatt om hvordan byen skal bli mer attraktiv. Nå planlegger de en hel uke med debatter i samarbeid med plan- og bygningsetaten. Foto: Skjermdump fra Tynsetingen.no
Tynsetingen arrangerte debatt om hvordan byen skal bli mer attraktiv. Nå planlegger de en hel uke med debatter i samarbeid med plan- og bygningsetaten. Foto: Skjermdump fra Tynsetingen.no

Planlegger planpub med plan- og byggesak

Med planpub og direktesendte debatter vil Tynsetingen vekke interessen for plansaker.

Ideen kom etter at Tynsetingen hadde en livesendt debatt om byutvikling (+) i mai. Debatten hadde eskalert i debattspaltene og sosiale medier, og nå ble de ivrigste debattantene invitert til å si meningene sine i en mer redaktørstyrt form.

– Vi fikk ryddet en del usakligheter og misforståelser av veien under debatten, forteller debattleder og redaktør i Tynsetingen, Liv Maren Mæhre Vold.

Debatten var vellykket, men det var nok fortsatt de mest engasjerte som deltok. Nå vil Tynsetingen prøve å engasjere flere til å komme på banen og si sin mening om hvordan Tynset skal utvikle seg som by. I samarbeid med kommunens plan- og byggesaksavdeling skal avisa ha direktesendte debatter fire kvelder på rad. Hver debatt får et eget tema knyttet til prosesser som plan- og byggesaksavdelingen jobber med: Trafikk og parkering, grøntstruktur, kulturlandskap og verneområder, og næring og handel.

– Dette er store prosesser som plan- og byggesak jobber med, men det har vært vanskelig å få vite hva folk på Tynset egentlig vil ha, sier Liv Maren Mæhre Vold.

Alle debattene skal holdes i kulturkafeen i rådhuset. De som følger debattene via internett, kan sende inn spørsmål på et eget sms-nummer. Vold skal lede debatten og vil videreformidle spørsmålene som kommer på sms.

Uka skal avsluttes med en planpub. Der er ideen at folk skal kunne sette seg ned og slå av en prat med politikere og ansatte i plan- og byggesaksavdelingen om hva de ønsker på Tynset.

Det hele skal være et samarbeid mellom avisa og kommunens plan- og byggesaksavdeling. Vold synes ikke det er problematisk å samarbeide om arrangementene.

– Vi skal være med å sette dagsorden og stille kritiske spørsmål, samtidig som vi skal engasjere innbyggerne våre. Vi er ikke kjøpt og betalt av plan- og byggesak, men samarbeidet gir oss en mulighet til å komme enda tettere på hva leserne våre bryr seg om, sier Vold, og legger til at avisa ikke tjener et øre på arrangementene.