Midt i Trøndelag-appen skal samle og presentere lokal informasjon for alle som har hjertet midt i Trøndelag. Foto: Skjermbilde fra Play Store
Midt i Trøndelag-appen skal samle og presentere lokal informasjon for alle som har hjertet midt i Trøndelag. Foto: Skjermbilde fra Play Store

Lokalavis med app for lokalsamfunnet

Med appen «Midt i Trøndelag» vil Frostingen samle all interessant informasjon fra lokalsamfunnet på ett sted.

Frostingen håper at de kan være et alternativ til sosiale medier når de nå tilbyr brukerne lokale oppdateringer rett i lomma.

I samarbeid med Innocode har Frostingen bygget en egen app der næringsaktører og frivillige selv kan publisere innhold. Appen har også en kalenderløsning der lag og organisasjoner kan registrere lokale arrangement og aktiviteter. Videre inneholder den informasjon fra kommunen, åpne saker fra Frostingen, gratulasjoner, Twitter-meldinger om blålys og veg, nyhetsmeldinger fra NRK, informasjon om flo og fjære og lenker fra andre nyttige nettsteder.

– Tanken er å samle lokalsamfunnet på ett sted, uten innlogging og betalingsmur, sier prosjektleder Irene Røkke i Frostingen.

Frostingen har fått innovasjonsstøtte fra Medietilsynet til prosjektet som de gikk i gang med i 2019. På grunn av overgang til nytt system og pandemi, har det tatt tid å komme i mål. For en uke siden lanserte de appen.

– Vi har hatt en myk lansering for å få tid til å luke ut eventuelle barnesykdommer, sier Irene Røkke.

Næringsaktørene som er med på prosjektet betaler for deltakelsen, som et kombinert abonnement på både appen og næringsguiden i papiravisa.

– Nå gjenstår det å få næringslivet og frivilligheten til å se hvilke muligheter appen gir, som er enkelt å bruke.