Liv Maren Mæhre Vold (35) er ansatt som ny ansvarlig redaktør for nettavisene Alvdal midt i væla og Tynsetingen.

Fotografen og journalisten Mæhre Vold kommer til oss fra stillingen som daglig leder i kommunikasjonsbyrået DigiKo AS, der hun har vært medeier siden oppstarten i 2016. Hun tar også med seg bred og lang medieerfaring fra blant annet Trønder-Avisa, Dagsavisen, VG, Folk & Forsvar, Østlendingen og Lillehammer Byavis, der hun var journalist i seks år, de to siste åra med redaktøransvar.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye utfordringer i Alvdal midt i væla og Tynsetingen.

– Jeg har et klart mål om at Tynsetingen og Alvdal Midt i væla skal være den foretrukne nyhetsformidleren i de to kommunene, med en god miks av dagsaktuelle nyheter og samtidig klare å formidle de gode, litt mer omfattende historiene. Vi skal være tett på folk og tilstede der folk møtes og er, og jeg håper at vi kan styrke de to avisene enda mer på godt reportasjestoff og innsikt i hva som rører seg, sier den kommende redaktøren Liv Maren Mæhre Vold.

– Hvorfor lot du deg friste til å søke redaktørjobben?

– Det var ikke en veldig lang vei til å bestemme meg for å søke. Etter fire år som gründer begynner DigiKo å gå av seg selv, og når drømmejobben står på døra er det klart jeg åpner. Jeg har alltid hatt lokalavisjournalistikken i ryggmargen fra jeg startet frilans som 15-åring, og det å kunne få være med og prege nyhetsformidlingen og det folk snakker om i Alvdal og Tynset er en stor ære for en relativt nyinnflytta trønder. I en verden hvor «fake news» og tabloide overskrifter til en stor grad preger nyhetsbildet, mener jeg lokalavisene i enda større grad kommer til sin rett, og ikke minst stiller det krav til at vi er skikkelige, ærlige og sannferdige.

– Hvordan vil leserne oppleve Alvdal midt i væla og Tynsetingen med deg som ansvarlig redaktør?

– Jeg brenner for å fortelle både store og små historier og høre hva folk rundt omkring i grendene og bygdene interesserer seg for, og går løs på oppgaven med iver og ydmykhet. Jeg kommer jo til omtrent ferdig dekket bord med et knippe knakende gode folk, og sammen håper jeg vi klarer å løfte de to avisene enda noen hakk. Leserne vil fremover forhåpentligvis oppleve avisene som enda mer tilstedeværende, nysgjerrige og interesserte i det folk brenner for, sier Liv Maren Mæhre Vold.

Hun vil være på plass i sin nye jobb før jul.

For mer informasjon: Liv Maren Mæhre Vold • tlf.: 482 14 617