LLA digitalpris

Dølen, Gjesdalbuen og Sunnhordland får digitalprisar og journalistprisar

Gjeve prisar til Dølen, Gjesdalbuen og Sunnhordland

Årets digitale satsing: Dølen og Gjesdalbuen 

Lokalavisene Dølen og Gjesdalbuen står bak dei beste digitale satsingane dei to siste åra. Fredag kveld fekk begge desse avisene LLAs pris for Årets digitale satsing.

Dølen får prisen for avisas tv-satsing, Gjesdalbuen for sin mobile redaksjon.

Juryen skriv dette om Dølen og Dølen-TV:

«Dølen har de siste årene gjort seg bemerket gjennom høye journalistiske ambisjoner og en god dose innovasjonskultur. Dette viser de spesielt gjennom å skape TV-innhold som tar en ung målgruppe på alvor. Med Dølen-TV er de i øyehøyde med leserne og skaper tette og nære øyeblikk som blir formidlet på en enkel, men god måte og som gjør lokalavisas innhold spennende og tiltalende på nett. Redaksjonen går med dette foran i lokalavismarkedet og viser at man trenger ikke være flere titalls ansatte for å ta digitaliseringen på alvor. Juryen trekker særlig fram at avisa evner å legge innholdet inn i et produkt som er kommersielt interessant for både brukere og annonsører og som igjen gjør satsingen bærekraftig på sikt.»

Juryen skriv dette om Gjesdalbuen og mobil redaksjon:

«Gjesdalbuen tar lokalavis-journalistikken til et nytt nivå. Den spesialbygde bilen med kontor og mulighet for avanserte direktesendinger fungerer som en mobil redaksjon, og gjør at journalistene kan jobbe tett på alt som skjer. Det å være raskt ute med nyheter blir stadig viktigere, det blir det også å være tett på hendelser og lokalbefolkningen. Dette bidraget svarer på dette, og viser at redaksjonen tar den digitale nå-journalistikken på alvor. Det er originalt, og det er spesielt imponerende av en liten lokalavis.»

Følgjande aviser får heiderleg omtale i konkurransen om Årets digitale satsing:

Kvinnheringen, Sunnhordland (2 omtalar) og Vest-Telemark blad.

Dølen og Sunnhordland får journalistprisane

Lokalavisene Dølen og Sunnhordland får LLAs journalistprisar.

I Dølen er det Sigrid Gausen, Guro Vollen og Tone Sidsel Sanden som er tildelt journalistprisen for arbeidet med saka om Rondablikk høgfjellshotell.

I Sunnhordland er det Kristine Brandsdal Barane som får journalistprisen 2020 / 2021 for saka om Stord kommune som ville senda heim ei dement dame tre dagar før julaftan.

Juryen skriv blant anna dette om Sigrid Gausen, Guro Vollen og Tone Sidsel Sanden i Dølen sitt arbeid:

«Å drive kritisk journalistikk i små og tette lokalsamfunn kan være vanskelig. Det krever både faglig og etisk bevissthet, i tillegg til sterk integritet i møte med krefter i lokalsamfunnet som helst vil at vanskelige spørsmål ikke skal røres ved. Dølens redaksjon har på en forbilledlig måte tatt Vær Varsom-plakatens kapittel 1 på alvor. Når dette kombineres med stor journalistfaglig kompetanse og et nært faglig samarbeid med NRK og Senter for Undersøkende Journalistikk i Bergen, blir resultatet et fremragende stykke norsk lokaljournalistikk. Måten stoffet er formidlet på, ikke minst i digital versjon, bidrar til å løfte prosjektet ytterligere. Dette er rett og slett norsk journalistikk på sitt beste.»

Juryen skriv dette om Kristine Brandsdal Barane i Sunnhordland si sak:

«Det starta med ei relativt tradisjonell nyhendesak om demente Gerd (89) som skal sendast heim frå sjukeheimen tre dagar før julaftan. I staden for å la det bli med denne enkeltsaka, vel journalisten å laga historia om samhandlingsreforma i Stord kommune. Ho undersøkjer konsekvensane av at kommunen ikkje klarer å ta imot pasientar som er ferdigbehandla på sjukehus, og får innsyn i avvik som er meldt inn i heimetenesta. Journalisten får både kommuneleiinga og tilsette i tale, og plutseleg vil rådmannen likevel opna fem nye sjukeheimsplassar så raskt som mogleg. Dette er lokalavisjournalistikk på sitt beste, der journalisten ikkje gir seg der mange andre ville stoppa.»

Magnus Lindahl (Hallingdølen), Thomas Frigård (Raumnes), Hanne Stedje (Sogn avis) og Trine Barka Højmark (Solabladet) får heiderleg omtale i LLAs journalistpris-konkurranse.

Alle diplomane med jurytekstar:

Årets digitale satsing 1

Årets digitale satsing 2

Årets digitale satsing hederlig 1

Årets digitale satsing hederlig 2

Årets digitale satsing hederlig 3

Årets digitale satsing hederlig 4

Journalistprisen 1

Journalistprisen 2

Journalistprisen hederlig 1

Journalistprisen hederlig 2

Journalistprisen hederlig 3

Journalistprisen hederlig 4