Raumnes 2

Lokalavisa og handelsstanden står sammen

Lokalavisa Raumnes har fått med seg handelsforeningen på en annonsekampanje. Folk oppfordres til å bruke lokale butikker hvis de vil ha et lokalt tilbud også etter korona-krisen.

Flere lokalaviser har den siste tiden klart å få med seg kommunen sin på én eller flere helsider om lokale korona-tiltak. Det kan du lese om her.

Også Marie Borgen Winbladh og Roy Håvard Andersen i lokalavisa Raumnes (bildet) har klart det – tre ganger så langt. I tillegg har de også fått Årnes Handels- og Næringsforening med seg på en holdningskampanje gjennom papirutgaven. Kommersiell leder Roy Håvard Andersen sier dette:

– Også handelsstanden i vårt område sliter voldsomt om dagen. Noen butikker har allerede stengt. Derfor la jeg fram et forslag overfor handels- og næringsforeningen med annonser som forteller at vi i lokalmiljøet må hjelpe hverandre. Vi prøver å fortelle innbyggerne at det er en alvorlig situasjon for fremtiden til butikkene, sier Andersen.

I den første helsides annonsen går foreningen og Raumnes rett på sak. De forteller at handelsnæringen trenger kundene sine i disse dager – og at det slett ikke er sikkert at butikkene er her med kunnskap og service etter korona-krisen. Med andre ord; Handle lokalt nå hvis du vil ha din lokale butikk også til høsten. Se annonsene nederst i artikkelen.

– Det er selvsagt vinn-vinn for både butikkene og oss i lokalavisene at folk bruker den lokale butikken sin, slik at de overlever denne perioden. Da har vi annonsører også i tiden fremover, sier Andersen.

Raumnes dekker Nes kommune, har et netto-opplag på rundt 5.700 og kommer ut på papir tre ganger i uka.

Også Bø blad og markedsansvarlig Rune Digranes Bøen melder i dag om at sentrumsforeningen i Bø snart går inn med en dobbeltside i avisa. Mer om det senere i uka, her er to tidligere artikler i LLAs idébank om lokale og kommunale annonser de siste par ukene:

Disse annonsene kan også din lokalavis lage.

Slik kan kommunane sine annonser sjå ut.

Og her ser du annonsene fra Årnes Handels- og Næringsforening og Nes kommune i lokalavisa Raumnes (kan lastes ned som pdf-filer under her).

PS! Har også du tips og erfaringer om annonsesalg eller andre markedsaktiviteter – som du vil dele med avisene i LLA-familien? Send gjerne et tips til geir@lla.no denne uka. Nå gjelder det å dele gode og dårlige erfaringer!

Raumnes Årnes Handels Og Næringsforening

Raumnes Nes Kommune