Flyfoto: En nyttig investering

Jeg røsker av meg mikrofonen, lener meg så langt ut av helikopteret som mulig, og brøler på elg, hjort og alt annet vilt som måtte befinne seg på Hommersåk. Heldigvis ligger helikopteret i ro over området vi fotograferer, og det er vindstille et lite øyeblikk.

Andreas Kydland i Sandnesposten fikk en fin oppgave: Han skulle i lufta for å ta bilder til arkivet – både til annonsebruk og redaksjonelt bruk. Sandnesposten brukte 6000 kroner på en drøy time i luften – en god investering, mener Kydland, som kom tilbake med rundt 1200 bilder av Sandnes sett fra luften.

– Det var en utrolig fin høstdag, og en opplevelse å se Sandnes fra luften, forteller han.

Etter hvert ble imidlertid vinden en utfordring for fotografen, som i den vedlagte «God helg»-petiten beklaget overfor leserne dersom noen ble sjenert over det han har døpt «Hommersåk-brølet».

Tipset til andre som investerer i en helikoptertur må være å ikke bare ta hensyn til skydekket, men også vindforholdene.

Bildet over viser Dale mottakssenter.

– En naturperle over fjorden som om få år trolig bygges igjen med flere hundre boliger. Bildet over Dale ble tatt like før vi fløy over fjellene hvor vinden røsket som verst i helikopteret, altså få minutter før lunsjen kom i retur, forteller Kydland.