Hverdagslivet på fotballbanen

Det er mye som foregår i idrettsklubben en helt vanlig ettermiddag. Lekselesing på klubbhuset, fargerike fotballsko, hjelpsomme foreldre, oppmuntrende rop fra trenerne, store drømmer om å bli fotballproff, litt mindre drømmer om å bli sprekere enn guttene.

Anne Jo Lexander i Askøyværingen tilbrakte en hel ettermiddag på Myrane for å sjekke ut hverdagslivet i Askøys største idrettsklubb. Resultatet var en fire siders reportasje, og helt sikkert mange fornøyde barn, ungdommer, foreldre og besteforeldre.

Bildeserien fikk LLA-prisen for årets lokalavisfoto 2015. Juryen skrev: «Arbeidet med bildereportasjen i Askøyværingens nettutgave er forbilledlig og serien er utenfor den klassiske fotballsaken. Fotojournalist Anne Jo Lexander bruker tid på å følge treningsglade ungdommer på en nær og engasjerende måte – og hun er med på leken! En strammere redigering ville ha løftet saken enda mer, men alt i alt faller juryen for mange gode enkeltbilder og for engasjementet bak bildeserien.»

Askøyværingen prøver å finne gode historier når de dekker sport og kultur.

– Vi kan dekke en kamp på nettet, men et kampreferat fra helgen blir gammelt til papiravisen kommer ut på torsdag. Da kan vi heller skrive en mer personlig historie, for eksempel om en spiller som gjør comeback etter skade, sier redaktør Tom-Stian Karlsen.

Her kan du laste ned pdf av saken.

Saken er oppdatert med nye opplysninger.