OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tre LLA-aviser får gravestøtte av Fritt Ord

Ytterligere tre LLA-aviser kan glede seg til å sette i gang graveprosjekter. De har fått støtte av Fritt Ord, og på nyåret er det ny søknadsrunde.

Bladet Tysnes og daglig leder og redaktør Ole Skaten har fått 75 000 av Fritt Ord til et graveprosjekt. Foto: Bladet Tysnes

 

 

Thomas Frigård, LLA

– Vi synes det er veldig stas å få denne prosjektstøtten fra Fritt Ord, og vi er klare til å brette opp ermene. Dette blir noe helt nytt for oss, og vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet, sier daglig leder og redaktør i Bladet Tysnes, Ole Skaten.

Gir resultater

Bladet Tysnes i Hordaland kommer ut hver torsdag og har et opplag på rundt 2200. Redaktør Skaten har for første gang satt i gang et graveprosjekt, og søknaden til Fritt Ord har nettopp gitt avisa 75 000 kroner i prosjektstøtte. Vest-Telemark Blad har også fått 75 000 kroner av Fritt Ord til å gjennomføre et graveprosjekt, og den samiske avisa Ságat i Finnmark har fått 100 000 kroner av Fritt Ord til å gjennomføre et tilsvarende graveprosjekt.

Dette betyr at det for øyeblikket er 18 LLA-aviser som har fått gravestøtte av Fritt Ord. Dette betegner generalsekretær i LLA, Rune Hetland, som svært positivt.

– Dette er veldig gledelig, og det er godt å se at Fritt Ords satsning og vår bistand gir resultater, sier Hetland.

Ønsker flere søknader

Over 100 aviser er medlemmer av LLA, og Hetland konstaterer at det fortsatt er mange aviser som ikke har benyttet seg av de mulighetene Fritt Ord og LLA byr på.

– Vi oppfordrer avisene til å benytte seg av denne muligheten til å få gjennomført viktig undersøkende journalistikk i lokalmiljøene rundt omkring i landet. Ved å søke prosjektstøtte fra Fritt Ord kan man få økonomisk støtte, og gjennom vårt prosjekt «Grave lokalt» kan man få bistand til både søknadsprosess og gjennomføringen av selve prosjektet . Dette er en mulighet avisene bør gripe, sier Hetland.

Hjelp fra LLA

For å styrke norsk journalistikk har stiftelsen Fritt Ord bevilget inntil 25 millioner kroner årlig i fire år til journalistprosjekter, og satsingen har fått tittelen «Norsk journalistikk». Utlysningen har sju søknadsfrister gjennom året, og satsingen skal løpe over fire år. Det er ny søknadsrunde til prosjektstøtte fra Fritt Ord 11. januar 2019. Har dere et aktuelt prosjekt hjelper vi dere gjerne med utforming av både prosjektidé og søknad. Dere kan få tips om hvordan man kan skrive en god søknad her: https://lla.no/nyheter/fritt-ord-onsker-flere-soknader-lla-avisene/

Alle LLA-aviser som ønsker å sette i gang et graveprosjekt oppfordres til å søke om midler, og LLA kan gjennom vårt prosjekt «Grave lokalt» bidra med støtte til å utvikle en prosjektidé, hjelp til å utforme søknad til Fritt Ord, og fortløpende støtte og oppfølging undervegs i prosjektet av prosjektleder Thomas Frigård, eller utvalgte ressurspersoner LLA har avtale med. Gjennom prosjektet kan deltakeravisene få bistand fra noen av de fremste gravejournalistene i landet.

Ønsker du hjelp til å søke?

Ta kontakt med Thomas Frigård.
Epost: thomas@raumnes.no
tlf: 415 42 956