Gir støtte

Ny søknadsfrist til Fritt Ord nærmer seg

Nå kommer en ny mulighet til å realisere et graveprosjekt. Søk innen 9. november.

Direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås, og rådgiver Tonje Olsrud, støtter norsk journalistikk med 25 millioner kroner i året. De tar gjerne i mot flere søknader fra LLA-avisene. Foto: Thomas Frigård

Flere LLA-aviser sitter med gode ideer til graveprosjekter, og nå er det snart en ny mulighet til å søke prosjektstøtte fra Fritt Ord. Neste søknadsfrist er 9. november klokka 15.00.

LLA satt i gang prosjektet «Grave Lokalt», og i dette prosjektet hjelper vi lokalavisene blant annet med å søke

pengestøtte for sine graveprosjekter gjennom Fritt Ords øremerkede midler til norsk journalistikk, og vi bistår fortløpende med å løse prosjektet undervegs.

Vi ser at det finnes utrolig mange viktige og gode ideer ute i redaksjonene, og gjennom Fritt Ord har lokalavisene muligheten til å realisere den undersøkende journalistikken man ofte ikke har tid til å prioritere i en hektisk hverdag.

Grip sjansen, definer et prosjekt, og søk nå.

Vi hjelper dere gjerne.

Litt bakgrunn:

For å styrke norsk journalistikk har stiftelsen Fritt Ord bevilget inntil 25 millioner kroner årlig i fire år til journalistprosjekter, og satsingen har fått tittelen «Norsk journalistikk». Utlysningen har sju søknadsfrister gjennom året, og satsingen skal løpe over fire år.
– Lokalavisene er viktige for lokalsamfunnene, innbyggerne og lokaldemokratiet, og vi ser gjerne flere søknader fra disse aktørene. Av de søknadene vi får inn er det jevnt over gode temaer og interessante prosjekter, har rådgiver i Fritt Ord, Tonje Olsrud, tidligere uttalt til LLA

Ved søkerunden før sommeren fikk seks LLA-aviser til sammen 420 000 kroner av Fritt Ord, og i september fikk Dølen 140 000 kroner til sitt graveprosjekt. Til sammen har LLA-avisene så langt fått rundt 1,5 millioner kroner i prosjektstøtte fra Fritt Ord.

Her gitr Fritt Ord søknadstips: https://lla.no/nyheter/fritt-ord-onsker-flere-soknader-lla-avisene/

Ønsker du hjelp til å søke?

Ta kontakt med prosjektleder i «Grave lokalt» i LLA, Thomas Frigård.
Epost: thomas@raumnes.no
tlf: 415 42 956