Lokal & digital

18. oktober 2019
LLA

Sted: Flesland, Bergen

Fra ettermiddagen torsdag 17. oktober og hele fredag 18. oktober er det klart for en ny runde med Lokal & digital. Da får lokalavisene inspirasjon og nyttig kunnskap om hvordan vi kan bli enda bedre på digitale plattformer og gjøre godt innovasjonsarbeid i vår egen hverdag. Og akkurat som sist, blir Lokal & digital-konferansen på Clarion Hotel Bergen Airport på Flesland lufthavn, Bergen.

Før selve digitalkonferansen begynner torsdag ettermiddag, byr vi på et nytt kurs i programmatisk annonsesalg – særlig for annonsemedarbeidere i lokalavisene som ønsker å komme i gang med programmatisk. Kurset holdes av Oslo Tech, begynner klokka 10.00 torsdagen og varer fram til ca klokka 15.30. Kurset er strengt tatt så godt som fullt, men vi lar påmeldingslinken til programmatisk-kurset ligge her litt til, og satser på å få plass til alle!

Linken for selve Lokal & digital har vi nå tatt bort, du må ta kontakt med Lene Østberg i LLA, lene()lla.no eller mobil 452 89 222 for å høre om vi har hotellrom og plass til deg.

Program for Lokal & digital:

Torsdag 17. oktober:

17.00: Åpnings- og trendforedrag med Marius Karlsen, Helt Digital

18.00: Debatt om å skape nye inntekter i lokalavisa. Annonsemedarbeiderne Trude Hiller i  Steinkjer-avisa og Merete Lillesand i Kvinnheringen, BA-redaktør Sigvald Sveinbjørnsson og Marius Karlsen i Helt Digital er med i samtalen.

Programleder: Charlotte Sanden, NRK

20.00: Middag og avisprat

Fredag 18. oktober:

09.00: Slik jobber vi på nett og papir i dag! Lokalavisa Strandbuen er midt oppi en stor digital omstilling. Journalist Elin Moen Karlsen og markedsmedarbeider Anne Berit Amdal forteller om hvordan de nå lager engasjerende innhold på nett og papir. Samtalen og resten av dagen ledes av vår programleder Charlotte Sanden, NRK.

10.00: Fleip eller fakta om dagens medie- og annonsørvaner. Ingvar Sandvik i Kantar

11.00: Parallelle fagspor for redaksjon og marked:

Markedssporet: Danny Pellicer i Amedias innholdsbyrå Spray om innholdsmarkedsføring på nett og papir.

Redaksjonssporet: Geir Jetmundsen i BA/Bergensavisen om å skrive avistitler som fenger leserne

12.00: Lunsj

13.00: Svend Arne Vee i Firdaposten om redusert papirfrekvens og nye hverdagsrutiner + Bømlo-nytt, Hordaland og Os og Fusaposten om podcast.

14.00: Lyd og bilde i valgdekningen. Digitale erfaringer fra kommunevalget som kan brukes på andre områder nå, bl a med Grenda og Hallingdølen

LLAs innovasjonssjef Tomas Bruvik forteller om digitale inntrykk fra landeveien i lokalavislandet.

Vi avrunder rundt klokka 15.00 fredagen.

Påmeldingslinken for Lokal & digital har vi nå altså tatt bort, du må ta kontakt med Lene Østberg i LLA, lene@lla.no eller mobil 452 89 222 for å høre om vi har hotellrom og plass til deg!

Det er egen påmelding for kurset i programmatisk annonsesalg, der presser vi enda noen til inn.

Hjertelig velkommen til Lokal & digital på Flesland lufthavn/Bergen om noen dager.

Har du praktiske spørsmål om arrangementet? Ta gjerne kontakt med Lene Østberg i LLA, lene()lla.no, mobil 452 89 222.

For faglige spørsmål: Tomas Bruvik, tomas@lla.no, eller Geir K. Hus, geir@lla.no.