Avlyst: Kurs og parallellsesjonar som perler på ei snor

På fredagen i Ålesund kan du velge mellom ei stor handfull parallellsesjonar med praktiske foredrag og kurs. Sjekk alt her:

Etter opningsforedraga fredagen ser det foreløpige kursprogrammet slik ut frå klokka 14.00 frå landsmøtets første dag. Du velger fritt mellom sesjonane og kursa når du er i Ålesund, men på grunn av behovet for egne datamaskiner er det førehandspåmelding tiI InDesign-kurset.

Foreløpig program for parallellsesjonar, justeringar kjem:

Runde 1, klokka 14.00 – 14.40:

Slik hjelper vi lokale kremmarar med å få effekt av markedsføringa si – og dermed fleire kundar inn i butikkane. Med adm. dir. Kjell Slinning og salgssjef Arild Honningsvåg i Sunnmørsposten.

Fremtidsjournalistikken v/ Geir Terje Ruud og Sarah Sørheim i NTB  + Podkasten om Janne Jemtland-saka v/ Gaute Freng i Ringsaker Blad

Dølen, NRK og Senter for undersøkende journalistikk fortel om Rondablikk og samarbeid.

Smart jobbing med InDesign-kurs. Helge John Hildershavn i X Office (førehandspåmelding, varer gjennom heile kursøkta frå 14.00 til 16.30. Sjå meir omtale av InDesign-kurset nederst i programmet).

Runde 2,  klokka 14.55 – 15.35:

Frå vanleg stillingsannonse til totalpakke med innholdsmarkedsføring, in-banner video, sosiale medier, print- og digitalannonser. Rune Henden, tidl. Fjordenes Tidende, no Polaris sin regionale salgssjef for Nordfjord og Gudbrandsdalen

Slik lager vi gravejournalistikk i ei lita lokalavis. Hilde Røsvik i Svalbardposten om korleis avisa avslørte arbeidsforholda til guidene på Svalbard, ei sak som hennes journalistkollega Line Nagell Ylvisåker fekk LLAs journalistpris for i fjor. Jan Magne Stensrud i Drangedalsposten fortel om konsekvensar for lokalavisa etter at dei publiserte saker om mobbing i Drangedal.

Hanne Løvik Kirknes, IJ, om bruk av sosiale medium

Runde 3, klokka 15.50 – 16.30:

Byrampen; slik er Sunnmørspostens nye ungdomssatsing. + Lokalavis-Appen, med Ola Stave i Hallingdølen

Når katastrofen skjer i nære relasjonar, med Fred Gjerstad i Raumnes + Slik unngår du å bli tatt i faktafeil, med Silje Skiphamn i Faktisk.no

Slik får vi fleire digitale annonseinntekter. Merete Lillesand, Sunnhordland, deler erfaringar frå markedsarbeidet. Også litt om lokal handel, med blant anna Rune Henden i Fjordenes Tidende

Sjølve landsmøtehotellet Scandic Parken er no fullt, men vi har sikra oss nokre ekstra rom på hyggelege og fine Hotel 1904, som ligg to steinkast, altså ca 100 meter unna landsmøtehotellet. Send ein epost til Lene Østberg i LLA (lene@lla.no) dersom du vil prøve å få plass.

Her kan du laste ned prislista for landsmøtet 2020:

Landsmøtepriser2020

Meir om InDesign-kurset:

I Adobe InDesign er det no mange nye funksjonar som gjer at vi kan jobbe smartare og meir effektivt. InDesign er ikkje lenger bare for produksjon til papirutgåvene, men også mot nett og interaktive dokument for skjerm. På kurset vil Helge John Hildershavn i X Office vise korleis du kan ta i bruk nye funksjonar i InDesign, både for dei som produserer for papir og for nett.
Eksemple på innhald:
• CC Libraries
• Adobe Fonts
• Juster layout
• Publish Online
• Objekt maler
• Webgrafikk fra InDesign
• PDF-eksport
• PDF-kommentarer
• Innhaldstilpasning av bilde
• Interaktive dokument

To av LLAs kurs- og foredragshaldarar: Helge John Hildershavn i X Office (t.v) og Rune Henden i Fjordenes Tidende.