Facebook og døden

“Hva skjer med facebookprofilen din når du dør? Mariann Isumhaugen ble enke i høst, og har endelig fått fjernet profilen til sin avdøde mann. Men mange finner trøst i at de døde lever videre på Facebook. Vi har snakket med noen av dem,” skriver avisa Dølen.

Dølen har snakket med flere som har mistet en av sine kjære. Meningene er delte om Facebookprofilen til avdøde skal fjernes eller ikke, men Camilla Sveen er klar i sin tale:

“I sommer opplevde Camilla Sveen å miste kjæresten sin, Hans Arne Karenstuen, brått og brutalt. Reaksjonene på Facebook var mange, og fortsatt er profilen til gutten fra Kvam åpen. – Det blir etter hvert en belastning fordi du hele tida blir minna på alt det vonde. Det er vanskelig å vite når en profil skal slettes, og alle nære må være enige. Men jeg er klar på at den må bort; Hans Arne er ikke en offentlig person lengre, sier Camilla.”

Avisa har også snakket med Mariann Isumhaugen, som brått ble enke etter at ordfører Aksel Eng døde i høst. Siden da har hun forgjeves prøvd å få slettet sin avdøde manns facebookkonto.

Se alle sakene som vedlegg