Skaper lokal tilknytning med orientering i nærmiljøet

Akers Avis Groruddalen samarbeider med Lillomarka orienteringslag og Bydel Grorud om Groruddalsturene, orienteringsturer med poster som er plassert på steder med lokalhistorisk interesse.

– Det er veldig mange tilflyttere her, og vi ser på det som vår oppgave å bidra til at de blir kjent med stedet de kommer til. Ved å skape blest om Groruddalsturene føler vi at vi støtter opp om en positiv aktivitet, forteller redaksjonssjef Hjalmar Kielland jr.

Turene annonseres i avisa, og er også opphav til redaksjonell omtale. Dessuten kunngjøres nye «bonusturer» i avisa.

Lillomarka orienteringslag har også Lillodilten i skogen, der de setter ut 40 poster etter påske. Beboere kan kjøpe kart og besøke postene, og på slutten av sesongen får de premie etter hvor mange poster de har besøkt. Mange orienteringslag har tilsvarende opplegg for å lokke folk ut på tur og gjøre folk kjent med orienteringssporten.

Groruddalsturene er inspirert av Lillodilten, men på disse turene er postene plassert ved sentrale steder i boligmiljøene.

– Det kan for eksempel være interessante bygninger eller gårder med lokalhistorisk interesse. Ved postene henger det plakater med informasjon om stedet, forteller Hjalmar Kielland jr.

Han håper at Groruddalsturene bidrar til at folk føler sterkere tilknytning til og stolthet over stedet de bor på.

For hvert turmål folk besøker får de poeng, og 10. november er det premieutdeling.