Vi har kåret beste idé 2011

LLA har nå gått gjennom de ideene i idébanken som dere i LLA-avisene selv har lagt ut i 2011, og vi har kåret en vinner. Ta først en titt på de nominerte.

Annerledes årskavalkade (SortlandsAvisa)

Hold deg med en ung tegner! (Budstikka)

Det viste seg at helsesøstre er bra avisstoff (Budstikka)

Klasseroms-poll om valget (SortlandsAvisa)

Lag Fløtt heim-magasin (SortlandsAvisa)

Opprett eiga fotospalte (Hordaland)

Når nære vert fjerne (Hordaland)

Marsteinen si skuledagbok (Marsteinen)

Ungdom i spaltene (Vesteraalens Avis)

I knivskarp konkurranse ble det Roar Osmundsen i Budstikka (lokalavisen for Søgne og Songdalen) som vant med ideen Hold deg med en ung tegner :

“Mange unge er kreative og tegner bra. Vi har inngått en fast avtale med en lokal, ung fyr som tegner til avisa. Hver utgave trykker vi hans lokale tegnerserie og nå i valget tolker han valgdekningen på sin egen måte. Vi hjelper han med fakta til tegningene. Vi vet det er et scoop å finne en slik fyr, men vi tror de finnes i mange bygder der ute. Det eneste en må gjøre som avis er søke etter en tegner, være åpen for ungdommelig galskap, så kan en fort ende opp med noe bra. Vår unge tegner tilfører avisa mye bra kreativt sett og er et utmerket kontaktpunkt mot unge lesere.
Vi har også brukt han til å illustrere lokale hendelser når det kan være vanskelig å skaffe gode foto, som da ei dame bestilte pølse midt under et væpnet ran på en bensinstasjon.”
, skriver Osmundsen.

Juryen, som bestod av LLA-sekretariatet, har stor sans for denne ideen. Blant annet deler vi Budstikkas syn på at å knytte til seg en ung tegner er et utmerket kontaktpunkt mot unge lesere. Juryen har også stor tro på at det finnes en ung og flink tegner i nesten alle lokalsamfunn, derfor vil ideen være mulig å gjennomføre for de aller fleste aviser.

Roar Osmundsen vil få en iPod, og 2011 dollar til velferdstiltak i sin avis som premie. Gratulerer!

Juryen ønsker også å trekke fram fotograf Vidar Herre i Hordaland sitt bidrag Når nære vert fjerne. Temaet er demens, og er et alvorlig og viktig tema å ta opp, også i lokalavisa. Men her får idébank-brukerne også et fototips på kjøpet. Juryen ønsker også å fremheve Vidar Herre som en god bidragsyter i idébanken, som både LLA og medlemsavisene setter stor pris på.

Vidar Herre vil få en iPod som premie.

LLA setter stor pris på alle som tipser oss om ideer og saker, eller selv legger ut i idébanken. Takk til alle som har bidratt, både med saker og ikke minst: kommentarer. Vi ønsker enda flere bidrag og innspill velkommen!