Meld deg på LLAs aviskonkurranser

Lyst på heder og ære? Lyst på ekstra motivasjon? Lyst på mer oppmerksomhet fra lesere og kunder? Lyst å få avisa vurdert av dyktige bransjefolk? Bli med på årets
aviskonkurranser i LLA. I år er det også flere og nye prisutdelinger.


I år byr vi på enda flere konkurranser og enda mer spenning! Viktigst er at aviskonkurransene gir deg noe å strekke deg etter, skaper engasjement på arbeidsplassen og byr på vennskapelig konkurranse med aviskolleger fra hele landet. Og hvem vet? Kanskje stikker dere av med seieren og får heder og ære som gir nyttig oppmerksomhet i lokalmiljøet? Hvis avisa di også deltar på LLAs landsmøte i mai, blir det ekstra spennende å være med – både i konkurransene og på landsmøtet.

Her ser du hva avisa din kan bryne seg på i år:

Årets lokalavis
Juryen legger stor vekt på helheten til avisproduktet. Både innholdet, layout, bildebruk, annonsepresentasjon og førstesiden er blant det som blir vurdert. Det skal sendes inn tre avisutgaver. Nytt i år er at avisa selv bestemmer én av utgavene som sendes inn. Juryen deler ut tre priser; Årets lokalavis og to hederlige omtaler. Alle som deltar, får en skriftlig og helhetlig vurdering av avisa, og dette kan i seg selv være grunn til å delta i konkurransen om prestisjefylte Årets lokalavis.

Markedsprisen
Markedsprisen har erstattet Idéprisen, men handler mye om det samme som før: Å hedre gode og lønnsomme ideer som gir klingende mynt i kassa. Vi jakter særlig på kommersielle tiltak som avisa har stått for det siste året. Nytt i år er at juryen også kan premiere god annonsedesign. Avisen kan nemlig delta med gode egenproduserte annonser med god design, for lokale kunder eller egen avis, som jo også indirekte og over tid gir avisen større inntekter. Så tenk etter: Kanskje har dere gjort noe som har ført til større annonseinntekter? Kanskje står dere bak abonnementstiltak som viser igjen på opplagstallene? Noe på nett? Kanskje er det lokalavisens glupe idé, eller avisens møysommelige markedsarbeid, som bør premieres? Bli med i konkurransen om Markedsprisen! Hver avis kan delta med inntil tre forskjellige ideer, markedstiltak eller annonser fra 2010. Juryen deler bare ut selve prisen, men kan også gi en til to hederlige omtaler.

Årets lokalavisfoto
Konkurransen om det beste bildet i lokalavisene ble opprettet for fire år siden for å oppmuntre til enda større bevissthet rundt fotojournalistikken i lokalavisene. Vinnerbildet skal illustrere og speile en sak godt. Og heldigvis: Mange deltar i konkurransen om Årets lokalavisfoto og engasjementet er stort. Det tror og håper vi på i år også! Nytt i år er at vi deler ut to hederlige omtaler i tillegg til selve Årets lokalavisfoto- prisen. Hver fotograf/journalist i hver avis kan delta med inntil tre bilder hver.

LLAs journalistpris
Denne prisen er ny av året og skal gå til en journalist eller avis som har løst samfunnsoppdraget på en forbilledlig måte i 2010, og som er et eksempel til etterfølgelse for avisbransjen. Redaksjonen selv må sende inn forslag til sak(er) eller arbeid som er en verdig prisvinner – og med en egen god begrunnelse. Hver avis kan delta med inntil tre bidrag. Juryen deler bare ut selve prisen, men kan også gi en til to hederlige omtaler.

Årets lokalavisside
Denne prisen er ny i år, og skal oppmuntre til god avisdesign hos lokalavisene. Avisen kan sende inn nyhetssider, reportasjesider og/eller førstesider. Dere kan bidra med enkeltsider eller oppslagssider. Årets lokalavisside erstatter den tidligere årets førsteside-prisen, og det er nå juryen som først velger ut de fem beste finalebidragene. Deretter overtar «folkejuryen» under landsmøtet for å bestemme hvilke av de fem beste bidragene som fortjener prisen for Årets lokalavisside. Hver avis kan delta med tre bidrag.

Husk fristen for å sende inn: Tirsdag 22. februar. Prisutdelingene er på LLAs landsmøte i Oslo 6. – 8. mai. Vi håper avisen både blir med i aviskonkurransene og at vi ser dere i hovedstaden etter påske!

Viktig praktisk og utfyllende informasjon til deltakeravisene finner du i vedleggene