Gir bort løsning for interaktiv avis

Se for deg de snakkende avisene med levende bilder i Harry Potters eventyrverden. Utrop har realisert en slik interaktiv avis. Publiseringsløsningen gir de bort gratis.

I motsetning til en vanlig nettavis, har den interaktive e-avisen en layout som minner om papiravisen, og den tilbyr «full pakke» på samme måte som papiravisen. Samtidig er den tilpasset skjermens størrelse og nettets muligheter for interaktive løsninger. Ifølge redaktør Majoran Vivekananthan bruker redaksjonen lite ressurser på å publisere artikler på denne måten.

– Malen er automatisert. Vi oppgir sidetall, og så har vi en avis som blir komponert automatisk. Samme sak blir altså publisert i flere kanaler.

Utrop har selv fått utviklet publiseringsverktøyet Lixuz, som de bruker til å administrere både e-avis, papiravis og nettavis. De har valgt å gi ut publiseringsløsningen som fri programvare.

Publiseringsløsningen byr blant annet på moduler for redaksjonell arbeidsflyt, sms-abonnement for betaling av digitale utgivelser, nettbutikk, nyhetsbrev, fotodatabase og dokumenthåndtering. Les mer om dette hos digi.no.

Fra nyttår satset Utrop på å bli ukeavis. De gir fortsatt ut 14 årlige utgaver på papir, mens resten kommer ut som e-avis. Kun abonnenter får full tilgang på alle artiklene som blir publisert i e-avisen.

Utrop har fått gode tilbakemeldinger på den nye løsningen.

– Vi ser av Facebook-anbefalinger at e-avis-saker blir anbefalt og lest slik som andre avissaker, sier Vivekananthan.

Er du nysgjerrig på hvordan en interaktiv e-avis ser ut? Her finner du Utrops e-avis.