Kårer årets beste spillere

Følger dere de lokale fotballagene? Hvorfor ikke gå i gang med spillerbørs neste sesong? Det kan gjøre det enda morsommere å dekke, spille og lese om kampene.

To aviser som gjør nettopp dette på en flott måte, er Akers Avis Groruddalen og Tysvær Bygdeblad. Etter å ha gitt spillerne poeng gjennom hele sesongen, kunne de på tampen av sesongen kåre årets beste fotballspillere og sette sammen drømmelaget.

Dette er med på å skape en proffere fotballdekning.

– Det er viktig at det ligger ordentlig arbeid i bånn når vi gjør dette, sier Hjalmar Kielland jr. i Akers Avis Groruddalen. De deler ut fra en til tre stjerner til spillere som utmerker seg i hver kamp. De dekker både kvinne- og herrelag i ulike divisjoner, og når de skal regne seg fram til vinneren må de ta høyde for at lagene kan ha spilt ulikt antall kamper.

En fast journalist i Akers Avis Groruddalen har ansvaret, men for å rekke over alle kampene får han også hjelp av elever på en lokal medielinje som avisen har alliert seg med.

Akers Avis Groruddalen berømmer også spilleren med flest mål. De har tatt med stjernekongen og målkongen i et fotostudio for å forevige dem med pokalene.

For Tysvær Bygdeblad var spillerbørs et tiltak for å bli mer konkurransedyktige i dekningen av lokalfotball. Lokalfotball ble ett av flere satsingsområder for seks år siden, i forbindelse med at de fikk en tydeligere profil.

– Vi har konkurrenter rundt oss på alle sider, og måtte ta grep om innholdet vårt for å kunne konkurrere om innbyggere som flytter til Tysvær. Responsen har vært overveldende, forteller redaktør Alf-Einar Kvalavåg i Tysvær Bygdeblad.

Han har følgende tips:
1. Man må ha en «nøytral» kontaktperson i hver klubb
2. Det bør være faste spalter
3. En må stå løpet ut selv i dårlige tider
4. En må ha en premie

Tysvær Bygdeblad har dekket en kamp i uken (se vedlegg), og fått hjelp på de to andre.

– Dette har fungert hele veien fordi vi har hatt gode og tydelige avtaler på forhånd, sier Kvalavåg.