Askøyværingen_Eiendomsskatt 1

Følger opp valgløftene

Budsjettforhandlingene er en god test på om partiene klarer å holde fast ved løftene sine fra valgkampen. Askøyværingen benytter sjansen til å følge opp #kandulove-kampanjen fra valgkampen i fjor.

Budsjettforhandlingene er en god test på om partiene klarer å holde fast ved løftene sine fra valgkampen. Askøyværingen benytter sjansen til å følge opp #kandulove-kampanjen fra valgkampen i fjor, da de lot leserne stille ja- og nei-spørsmål til politikerne. De har nå tatt en runde med alle partiene som sitter i kommunestyret, og spurt hvordan de synes de har levert på flere sentrale løfter. Her finner du pdf av oversikten.

Arbeiderpartiets helomvending i spørsmålet om eiendomsskatt har naturlig nok fått ekstra oppmerksomhet. Her finner du pdf av saken om eiendomsskatt.

Askøyværingen vant en delt førsteplass i LLA-konkurransen «årets digitale satsing» for #kandulove. Juryen skrev:

Med svært får ressurser og stor grad av kreativitet leverte Askøyværingen i 2015 en bred og innovativ dekning av lokalvalget. I i samarbeid med søsterlokalavisene Bygdanytt, Strilen og Vestnytt, og moderavis Bergens Tidende, bygde de en webløsning for spørsmål og svar mellom politikere og brukere som skapte stort engasjement – #kandulove. Utover dette fortsatte de med en svært omfangsrik dekning på valgdagen via video, statistikkverktøy, løpende oppdateringer i direktestudio mm. Summen av det hele fremstår som en nøye planlagt, kreativt og godt gjennomført digital satsing det står respekt av.