Redaksjonssjef Silje S. Skiphamn i Faktisk, her på LLAs graveskole i 2019.
Redaksjonssjef Silje S. Skiphamn i Faktisk, her på LLAs graveskole i 2019.

Torsdag kunne du være med på lunsjmøte for lokaljournalister

SUJO, NRK og LLA drar i gang korte, digitale møter med faglig innhold spesielt for lokaljournalister. Torsdag 23. april delte Silje S. Skiphamn fra Faktisk tips om faktasjekk.

(Publisert 20. april:)

Målet med lunsjmøtene er å inspirere og gi faglig påfyll. Første møte blir torsdag 23.april kl 11.00-11.30:

Rykter og usannheter om korona sprer seg raskere enn viruset. Sjelden har det vært viktigere å gi leserne korrekt og balansert informasjon. Redaksjonssjef i Faktisk, Silje S. Skiphamn, kommer med nyttige tips til hvor du kan finne fakta. Hun viser også hvordan du kan sjekke om informasjonen du har funnet er til å stole på.

På slutten av møtet blir det åpnet for spørsmål og svar. Møtet blir ledet av reportasjeleder Kristine Holmelid ved Senter for undersøkende journalistikk (SUJO).

Møtet vil bli arrangert på Zoom.

Slik unngår du å spre feil om korona: Delta på møtet her!

Det kan være lurt å laste ned Zoom-appen før deltakelse. Du kan også delta via nettleser ved å bruke møte-id 787-663-0468. Les mer her om hvordan du deltar via nettleser.

Hyppige, korte møter

– Det er fantastisk at SUJO og NRK er med oss på dette, sier generalsekretær Tomas Bruvik i LLA. Han håper mange lokalavisjournalister vil sette av en halv time på torsdag til å få noen nyttige tips om faktasjekk.

– Nå får vi jo ikke møtes til kurs og seminarer, men kunnskap er fremdeles viktig for oss alle. Derfor ønsker vi å bidra til kunnskapsdeling på denne måten. Vi prøver å holde møtene korte, så de ikke stjeler for mye fra folks hverdag. Vi har ikke gjort dette før, så vi håper folk har forståelse for at vi prøver oss litt fram nå i starten, sier han.

Målet er å arrangere hyppige lunsjmøter framover. LLA prøver også å få til lignende møter med tips til markedsmedarbeidere. Det vil snart bli sendt ut et lite spørreskjema der du kan komme med innspill til tema du ønsker skal bli tatt opp.

Møtedisiplin

Ved oppkobling til møte vil du få følgende to valg:

  1. Sjekk eller gjør endringer på mikrofon- og lydinnstillinger før oppkobling
  2. Trykk «Bli med nå» for å koble deg opp til møte

Du kan også endre på lyd- og videoinnstillingene når du er i møte.

Alle møtedeltakere vil bli muted ved ankomst til møterommet. Dette for å hindre bakgrunnsstøy. Vi ber alle møtedeltakere om å holde mikrofonen av så lenge en ikke har fått ordet.

Når du får ordet må du huske å skru på mikrofonen før du snakker. Dersom du bruker en Windowsbasert PC kan du bruke snarvei Alt+A for å skru av og på mikrofonen.

Ønsker du ordet under møtet? Skriv «Ønsker ordet» i Chatte-feltet. Skriv også tema du ønsker ordet til. Møteleder vil gi deg ordet ved slutten av møtet.

Slik unngår du å spre feil om korona: Delta på møtet her!

Tipsark fra Silje S. Skiphamn finner du her.