Kvinnheringen er Årets lokalavis

Kvinnheringen er Årets lokalavis. Den gjeve prisen ble delt ut på Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Drammen lørdag kveld.

Kvinnheringen kommer ut på Husnes i Kvinnherad tre dager i uka på papir og fortløpende på nett. Juryen uttaler blant annet at vinneravisa velger ut gode saker, har tydelige prioriteringer og er ikke redde for å gi seg i kast med vanskelige og store temaer. Kvinnheringen er flink til å bygge relasjoner i lokalmiljøet og avisa er gode både på lim og lupe.

Lokalavis-juryen delte ut hederlige omtaler til Dølen og Strandbuen.

Lørdag kveld ble også disse prisene delt ut på LLAs landsmøte: Årets lokalavisfoto til Signe Fuglesteg Luksengard i Hallingdølen, LLAs journalistpris til Line Nagell Ylvisåker i Svalbardposten, markedsprisen til Saltenposten, årets digitale satsing til Gjesdalbuen og årets lokalavisside til Kvinnheringen. Dagen før fikk Hilde Eika Nesje i Bø Blad og Ståle Melhus i Fanaposten LLAs hederspris.

Tomas Bruvik er gjenvalgt som ny styreleder i Landslaget for lokalaviser. Bruvik har med seg i styret Hilde Dypaune (nestleder), Øystein Øygarden (nestleder), Hilde Eika Nesje, Holger Austvoll, Tone Sidsel Sanden og Camilla Skaar. Erling Wåge er ny fast møtende vara. Knut Martinsen og Robin Røkke er øvrige varamedlemmer.

Over 200 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av Norge har vært samlet i to dager i Drammen. Debattene og foredragene har handlet mye om lokalavisenes ansvar for å skape lokalt engasjement og identitet. Åpningsdagen la kulturminister Trine Skei Grande (Venstre) fram den nye mediestøttemeldingen, der regjeringen har lagt klare føringer på at lokalavisene skal prioriteres.

For mer informasjon:

Mona Grønningen, redaktør i Kvinnheringen, mona@kvinnheringen.no, dir. tlf. 99 22 43 55

Tomas Bruvik, styreleder i LLA, tomas@lla, dir. tlf.  411 08 523

Rune Hetland, generalsekretær i LLA, rune@lla.no, dir. tlf. 452 89 444

Geir K. Hus, informasjonssjef i LLA, geir@lla.no, dir. tlf. 452 89 333

Bildet: Kvinnheringen får LLAs Årets lokalavispris. Foto: Eira Lie Jor, Medier24.no.