Avisfoto2web

Godt nytt avisår!

Vi i LLA-sekretariatet gleder oss over et nytt spennende avisår.

Det gjør vi fordi lokalavisene fortsatt står meget sterkt overfor både leserne og annonsørene. Avisopplaget til de rundt 110 lokalavisene i Landslaget for lokalaviser (LLA) er nokså stabilt – og lokale kremmere og nasjonale handelskjeder ser at lokalavisene på papir fortsatt er en solid salgsutløsende mediekanal.

Medielandskapet i Norge velsignes også av nye lokalaviser med ujevne mellomrom. I månedene før årsskiftet såg to nye lokalaviser dagens lys; Ranheim Avis i Trøndelagen og Avisa Hemnes i Nordland. Førstnevnte er bydelsavis for Ranheim, Charlottenlund og Jakobsli og drives nå av Svein Halvor Moe, mens Avisa Hemnes dekker Hemnes kommune – og ble i høst dratt i gang av redaktør Knut Martinsen og markedsansvarlig Bjørn Sverre Falch. Begge avisene skal nå på nyåret bli abonnementsaviser.

Samtidig som nye lokale aviser ser dagens lys, kan andre feire at de er godt over den første kneika. Eksempelvis markerte både Gauldalsposten og Lokalavisa OPP runde år i rett før juleferien; Gauldalsposten fem og OPP ti, mens Sortlandsavisa feirer sine fem første år noen dager ut i januar. Nye unge avismedarbeidere tiltrekkes også av lokalavisene; På tampen av 2012 ble Torun Støbakk ansatt som ny redaktør og daglig leder i Snåsningen. Støbakk er 19 år og dermed yngste medlem i Norsk Redaktørforening og trolig yngste redaktør i Landslaget for lokalaviser.

I 2013 kan du møte store deler av lokalavisfamilien – når LLAs landsmøte i Lofoten blir åpnet av kulturminister Hadia Tajik fredag 26. april. Dagen før dagen seiler vi med Hurtigruten fra Bodø til Svolvær.

LLAs sekretariat og styre takker alle lokalavisvenner for samarbeidet gjennom det siste året – og ønsker alle et godt nytt avisår.

Her kan du lese mer om disse sakene:

Avisa Hemnes etablert i høst

Landets yngste redaktør tar snart plass i Snåsningen

Gauldalsposten fem år, videoklipp om etableringen

Lokalavisa OPP ti år

LLAs landsmøte i Lofoten. Meld deg gjerne på nå!