Synfaring ute 2

Ett år til Pressens Hus åpner dørene

I går markerte presseorganisasjonene at det er maks 12 måneder til dørene i Pressens Hus åpner. Da skal vi enda oftere synliggjøre hvor viktig det er med redaktørstyrte medier og uavhengig journalistikk.

Styringsgruppa i Pressens Hus på synfaring på byggeplassen i går. Senest februar ønsker presseorganisasjonene velkommen til nytt og åpent hus.

Landslaget for lokalaviser (LLA) er blant de over ti presseorganisasjonene som flytter inn i Pressens Hus senest februar 2021. Da blir LLA samboere med Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Fagpressen, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Institutt for journalistikk, Norsk Telegrambyrå (NTB), Faktisk.no og SKUP. Også Norsk Journalistlag skal være med på mange av fellesaktivitetene. Sannsynligvis flytter også Norsk Lokalradioforbund inn sammen med oss.

Når vi er på plass, skal vi skape et levende pressehus der leserne og bransjefolk inviteres til debatter, kurs og utstillinger. Lokalaviser og andre mediefolk fra hele Norge skal ha stående invitasjon året rundt til å komme innom når man er i hovedstaden. Her skal det alltid være en krok å sette seg ned i for å jobbe og eller bare slå av en prat.

– Det viktigste med Pressens Hus blir å synliggjøre journalistikken, sa generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund da alle organisasjonene torsdag ettermiddag var samlet til ett-år-igjen-markering hos NTB (bildet under).

Pressens Hus blir liggende i krysset Skippergata/Prinsens gate i Kvadraturen i Oslo – kun fem minutters gange fra Oslo S. Bygården eies av Aspelin Ramm og totalrenoveres i år. Kanskje til jul, men senest 15. februar, er LLA og våre nye samboere på plass.

I første etasje i Pressens Hus bygges det om til debatt- og kurslokaler, der blant annet Institutt for Journalistikk skal være.