Amedia Nordsjø

Amedia kjøper Nordsjø Media

Dei ni lokalavisene i Nordsjø Media skal bli ein del av Amedia-konsernet neste år. Dermed får Amedia eit sterkt fotfeste i Rogaland og Vest-Agder.

Amedia kjøper desse avisene. Illustrasjon frå Amedias nettsider/pressemelding.

Blant dei ni Nordsjø Media-avisene er det også mange kjente lokalaviser i LLA-familien; Sandnesposten, Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen og Bygdebladet Randaberg Rennesøy er mellom avisene som blir ein del av Amedia når handelen går endeleg i orden, truleg i byrjinga av 2019.

– Mediebransjen er i kraftig endring. Vi er kommet til et punkt der både avisene og eierskapet trenger fornyelse. Den beste måten vi kan sikre våre lokalavisers fremtid på, er ved å overlate eierskapet til et profesjonelt medieselskap, seier styreleiar i Nordsjø Media, Ivar Rusdal, i ei pressemelding i dag.

– Amedias fremste oppgave er å sikre Norge et mangfold av sterke lokalaviser over hele landet. Etter oppkjøpet vil Amedia ha nær 900 journalister i lokalsamfunn landet rundt som ivaretar innbyggernes behov for nyheter, debatt, kunnskap og identitet. Vi er svært glade for den tilliten vi er gitt for å videreutvikle ni viktige lokalaviser i Rogaland og Agder. Det seier konsernsjef Are Stokstad i Amedia i samme pressemeldinga.

Meir om storoppkjøpet her:

Amedias nettsider: Pressemeldinga

Medier24.no: Tirsdag slapp bomben for redaktøren