Lokal & digital

2. november 2023 — 3. november 2023
LLA og redaktørforeningen

Velkommen til LLAs Lokal og digital: Årets digitalkonferanse for lokalavisene!

Kommer du til Pressens hus denne uka, får lokalavisa di inspirasjon til å gjøre enda flere og bedre grep på nett.

Alle som kommer til Pressens hus og LLAs Lokal & digital-samling fra torsdag, får blant annet høre hvordan Polaris og Amedia jobber digitalt for å styrke lokalavisene – både overfor leserne og annonsørene. I tillegg får du mingle og prate lokalavis med gode bransjekolleger i et helt døgn.

Vi varmer opp allerede klokka 09.00 torsdag 2. november, da med et redaksjonelt program som er laget i samarbeid med Norsk Redaktørforening. Da deltar også kulturminister Lubna Jaffery i en samtale med redaktørene.

Klokka 14.00 torsdagen ønsker vi velkommen til LLAs Lokal & digital-konferanse, i år altså på Pressens hus i Oslo sentrum.

Her kan du laste ned deltakerlisten:

Lokal_Digital_Deltakere_2023

Avisframtid, KI og erfaringsutveksling

Vi kan love et døgn med et interessant og inspirerende faglig program – og hyggelig sosialt samvær. Lokal & digital er for alle på avishuset; både for de som jobber med journalistikk og for markedsmedarbeidere. En håndfull leverandører er også med oss.

Program:

Torsdagen, oppvarming i samarbeid med Norsk Redaktørforening:

09.00: Kantar: De vi ikke når v/Knut-Arne Futsæter

09.15: Fædrelandsvennens ung-satsing v/Christina Østtveit og Siri Andresen

09.45: Pause

10.00: Kulturminister Lubna Jaffery møter redaktørpanel v/Sølve Rydland (BA). Med Irene Halvorsen (Nationen), Øystein Øygarden (Vest-Telemark blad) og Gard Steiro (VG)

10.45: Ola Borten Moe i samtale med Veslemøy Østrem: Medienes rolle i habilitetssakene 

11.30: Pause

11.50: Fremtidens nyheter v/Agnes Stenbom fra Schibsteds IN/LAB

12.20: Slik gjør vi det:

Hallingdølen: Trippeldrapet på Geilo v/Anna Huseby

Avisa Hordaland: Full tank! v/Solgunn Flatebø Mandelid

13.00 Lunsj, før du blir med videre på LLAs Lokal & digital-konferanse:

ÅPNING LOKAL & DIGITAL KLOKKA 14.00: Slik ser konsernene på avisframtida. Innledningsforedrag med konsernsjef Per Axel Koch i Polaris (t.v. på bildet) og Anders Opdahl i Amedia (i midten).

15.15: Dette bør lokalavisene gjøre i dag og i morgen! Tidligere VG-sjef Torry Pedersen, som for tida følger en rekke LLA-aviser tett, deler sine beste råd.

Torsdag kveld:

18.00: Henrik Brattli Vold fra IJ innleder til en prat om kunstig intelligens (KI) og lokalavisenes fremtid. Diskusjonen ledes av redaktørene Guri Jortveit i Arbeidets Rett og Lillian Holden i Hallingdølen. I panelet sitter redaktør Esther Moe i Suldalsposten, tidligere VG-sjef Torry Pedersen, utviklingsredaktør Ole Gunnar Onsøien i Tvisyn-konsernet og journalist Anna Huseby i Hallingdølen.

Deretter blir det quiz og middag. Vi håper og tror at alle vil være med oss hele ettermiddagen og kvelden. Dette blir høstens store og inspirerende mingling for lokalavisene på Pressens hus!

Fredagen:

09.00: Felles lokalavis-cases for redaksjon og marked. Blant annet Dølen, Fjuken og Hallingdølen om krisedekning av flomkatastrofen. Fjell-Ljom om overgangen fra papir til nett, og Raumnes om hvordan de får tak i større annonseinntekter som partneravis.

10.15: Markedsspor: Salgsdirektør Christian Thu i Amedia Salg og Marked (t.h. på bildet) deler sin innsikt i markedet og hvordan Amedias lokalaviser tenker og jobber nå. Det blir også en runde med «åpen mikrofon» der lokalavisene kan dele erfaringer og muligheter i annonsemarkedet.

10.15: Redaksjonsspor: Sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB om kunstig intelligens. Deretter Amedia om bruk av analyse i den praktiske hverdagen, blant annet om gode titler og bildebruk.

12.30: Felles take-away lunsj og avslutningsforedrag med Grethe Gynnild-Johnsen om LLAs nye storsatsing «samarbeidende journalistikk».

Vi avrunder i 13.00-tiden, senest 13.30. Mer praktisk info under bildet.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery deltar i et redaktørpanel i Pressens hus klokka 10.00 torsdag. Her er medieministeren sammen med LLAs generalsekretær Tomas Bruvik under Arendalsuka.

Samkjøring med NRs høstmøte

Lokal & digital blir vanligvis arrangert på Flesland/Bergen, men er i år i Pressens hus i Oslo. Vi holder til i Skippergata 24, kun fem minutters gange fra Oslo S og Flytogterminalen.

Vi samkjører konferansen med høstmøtet til redaktørforeningen, som starter onsdag 1. november.

– Vi er veldig fornøyde med at vi i år får til et arrangement i samarbeid med redaktørforeningen, sier generalsekretær Tomas Bruvik i LLA. Han håper arrangementet blir en god møteplass der mange lokalavismedarbeidere får utvekslet erfaringer og tatt til seg ny kunnskap.

Høstmøtets torsdagsprogram er inkludert i prisen for Lokal & digital-konferansen.

Hjertelig velkommen til Pressens hus og Lokal & digital.

Her er oppdatert deltakerliste:

Lokal_Digital_Deltakere_2023

Når påmeldingsskjemaet nå er borte, må du ta snarlig kontakt med Lene Østberg i LLA, helst på epost lene@lla.no, evt telefon 452 89 222, hvis du ikke er påmeldt, men vil være med på konferansen!

PS! Du må selv bestille hotel. På disse hotellene får du en god avtale, med anledning til å avbestille innen kl 18.00 ankomstdagen. Reservér via disse lenkene:

Scandic Byporten – Scandic Byporten 2-4 nov
Scandic Oslo City – Scandic Oslo City 2-4 nov
Scandic St Olavs Plass – Scandic St Olavs Plass 2-4 nov

Velkommen til Pressens hus og LLAs Lokal & digital-konferanse. Her blir det spennende foredrag og mingling med gode aviskolleger.