Yderst_Karamelleonen-og-professoren

Sommermysterium: Spennende skattejakt på flere plattformer

Yderst skapte i fjor sommer et spennende mysterium for barn: «Mysteriet om karamelleonen».

Professor Ratmilantafak Antamypek blir begeistret når han ser blomsterbladene. Slike blader kommer fra karamelleonen når den koser seg så mye at den promper. (Foto: Kristian Bålsrød)

Kristian Bålsrød i Yderst skapte i fjor sommer et spennende mysterium for barn: «Mysteriet om karamelleonen».

Det hele startet med at Yderst:liten omtalte en rekke blomsterfunn rundt omkring i Bø kommune. Da kom den merkelige Professor Antamypek til bygda, på jakt etter den fantastiske karamelleonen. Han fikk snart hjelp av en rekke små avislesende detektiver. Les starten på serien her.

Den store skattejakten skulle stimulere barn til å bruke fantasien og gå på tur. Responsen fra barna var stor, og satsingen fikk hederlig omtale i LLA-prisen «Årets digitale satsing». Juryen skrev blant annet: «Her ble barna ikke bare oppmuntret til passivt å følge med på skjermen, her ble skattejakt-genet trigget gjennom humor på skjermen, direktesending fra skolerommet og i kompaniskap med oppslag i egne kanaler på papir og nett. Alt i så stor grad at både unger og foreldre kom seg ut på tur.»

En mystisk mann

YDERST MYSTISK: Vi er stolte av å presentere første episode av Yderst sitt helt eget mysterium, bare for barn! En merkelig mann dukket nemlig opp ved Yderst-kontoret i går. Tydelig opptatt av blomsterfunnene som er gjort rundt omrking i Bø. Hvem er han, og hvorfor er han så opptatt av blomsterfunnene i bygda? Følg med videre!

Publisert av Yderst – Magasinet fra Vesterålen Fredag 13. mai 2016

Den tverrmediale satsingen «Mysteriet om karamelleonen» hadde en egen videoserie for sosiale medier som skulle underholde, skape nysgjerrigehet og stimulere barn til å bruke fantasien og komme seg ut i naturen. I papiravisen kunne barna finne en egen artikkelserie, kart og veibeskrivelse til steder det var plassert bokser med karameller. Karamelleonen fikk også en egen seksjon på yderst.no.

Yderst var rundt på barneskolene og spilte videoklippene, hadde live-overføringer med hilsener fra Professor Ratmirantafak Antamypek, og stimulerte de lokale barna til å dra på tur.

Yderst laget serien i samarbeid med Anton Ligaarden (årets videojournalist 2015) og Kristian Bålsrød.