Hver dag i påsken gjemte Kvinnheringens påskehare et påskeegg, og hver dag publiserte Kvinnheringen et bilde som kunne avsløre hvor egget lå gjemt.
Hver dag i påsken gjemte Kvinnheringens påskehare et påskeegg, og hver dag publiserte Kvinnheringen et bilde som kunne avsløre hvor egget lå gjemt.

Lokalavisenes ideer til påskestoff

Spalter, konkurranser, hyttereportasjer og magasinstoff, mye av påskestoffet kan lages klart på forhånd.

Vi har samlet opp noen ideer fra ulike lokalaviser fra påsken i fjor:

Alvdal midt i væla/Tynsetingen tok en daglig morgenprat med en innbygger i spalta «Påskepraten». Der stilte de noen spørsmål som lot oss bli litt kjent med de som ble intervjuet, som Hvordan spiser du helst egg? og Hvem skulle du ønske du ble sittende værfast med på påskefjellet, som ikke er et av dine familiemedlemmer? Og hvorfor akkurat denne personen?

Alvdal midt i væla hadde en hyttesak om en helt spesiell hytte: Ragnar Steien flyttet farfar-huset til mormors seter, der han og familien bruker det som hytte. Denne saken var med i Alvdal midt i vælas påskemagasin, et av papirmagasinene som den rene nettavisa gir ut noen få ganger i året.

Avisa Hordaland ga også ut eget påskemagasin i fjor. Der fikk leserne både inspirasjon til opplevelser i nærmiljøet, kryssord, quiz, oppskrifter på lam og vintips.

Begge avisene har planlagt påskemagasin i år også. Avisa Hordaland skal blant annet ha en sak om lokale påsketegn, som påskeharen formet i snø på Mjølfjell og det påskepyntede busskuret i Vaksdal, røper Terje Hjartnes i Hordaland.

Påskebilder

I fjor hadde Hordaland en påskespalte der de tok en prat med lokale kjendiser om hvordan de feirer påske.

Hardanger Folkeblad hadde en serie der de ba folk om å sende inn gamle bilder av seg selv og fortelle hvordan livet har forandret seg siden bildet ble tatt. Blant spørsmålene de fikk var hvilket råd de ville gitt til seg selv om de kunne gå tilbake i tid. «Sel den Toyotaen så fort den streikar første gang,» var redaktørens råd til seg selv da han selv ble intervjuet i spalten.

Hardanger Folkeblad var en av mange aviser som ba leserne sende inn påskebilder. Etter påske trakk de ut en vinner av et gavekort på 1500 kroner fra Ullensvang handel.

I år regner redaktør Eivind Dahle Sjåstad med at Hardanger Folkeblad kommer til å varte opp med en påskespalte og satse på hendelsnyheter.

– Det innebærer å ha godt med folk på jobb i denne perioden, kommenterer han.

Finn påskeegget

Kvinnheringen var blant avisene som hadde nye påskenøtter hver dag i påsken, i kategoriene norske påsketradisjoner, religiøs påske, lokalt, landet rundt, underholdning og sport. Alle som deltok var med i trekningen av et gavekort på 1000 kroner fra Husnes storsenter.

Hver dag delte Kvinnheringen et bilde av påskeharen på et sted i Kvinnherad. På det aktuelle stedet var det gjemt et påskeegg som kunne byttes inn i påskesnop, brus og et Kvinnheringen-krus. Konkurransen var populær, og Kvinnheringen gjentok suksessen med «Kor er nissen?» i 24 dager i desember. Enormt mange ble med gjennom hele kalenderen, og Kvinnheringen måtte håndtere rundt 500 e-poster fra dag til dag.

Med koronarestriksjoner var kortreist ferie tingen, og Kvinnheringen hadde påskereportasje om en familie som hadde kjøpt hytte i hjemkommunen.