Sandnesposten

Fortsatt opplagsvekst for lokalavisene

Folk har stor nytte og glede av lokalavisa si. Det er blitt enda tydeligere gjennom pandemien. Ferske opplagstall bekrefter at lokalavisene står veldig sterkt blant innbyggerne i hele Norge. Sandnesposten er opplagsvinner blant LLAs medlemsaviser.

 

Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) legger fram nye opplagstall for hele avisbransjen i dag onsdag.

LLAs medlemsaviser øker totalopplaget med 3996, en økning på 1,1 prosent. Blant LLAs over 100 lokalaviser går omtrent halvparten av avisene litt frem, den andre halvparten litt tilbake – når vi i dag sammenligner netto opplagstall for andre halvår 2021 med andre halvår 2020. Dermed fortsetter trenden vi har sett over mange år: Alt i alt er lokalavisenes opplagstall stabile.

LLAs generalsekretær Tomas Bruvik (bildet over) gleder seg over de nye opplagstallene:

– Til liks med veldig mange andre, har lokalavisene lagt bak seg tøffe tak gjennom pandemien. Vi er stolte over alt lokalavisenes eiere og medarbeidere likevel har klart å få til av livsviktig journalistikk for innbyggerne. Når vi nå opplever andre uroligheter i Europa, er også det en påminnelse om hvor viktig det er med en fri og uavhengig presse. Lokalavisene betyr mye for et levende lokaldemokrati.

– I tillegg er lokalavisene en nyttig mediekanal for lokale og nasjonale annonsører, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik.

Blant LLAs lokalaviser er det Sandnesposten som gjør det aller best. Lokalavisa vokser med 988. Nå har Sandnesposten 9035 i netto totalopplag.

– For oss er det en gledelig milepæl å passere 9000. Vi er svært takknemlige overfor alle som gir oss en sjanse og tegner et abonnement, sier ansvarlig redaktør Frode M. Gjerald og daglig leder Jørn Holmen i Sandnesposten. De er klare på hva suksessen skyldes:

– Dedikerte og dyktige medarbeidere som lager mer og bedre journalistikk.

Også lokalavisene VårtOslo (+ 554), Dag og Tid (+ 521), Vesterålen Online (+ 513) og Bladet Vesterålen (+ 423) er blant LLAs opplagsvinnere. Alle LLAs aviser har nå et samlet opplag på 363.520.

For mer informasjon:

Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA, mobil 411 08 523, tomas@lla.no

Frode M. Gjerald, redaktør i Sandnesposten, mobil 916 08 428, frode.gjerald@sandnesposten.no

Jørn Holmen, daglig leder i Sandnesposten, mobil 905 45 112, jorn.holmen@amedia.no

Geir K. Hus, markeds- og informasjonssjef i LLA, mobil 452 89 333, geir@lla.no

Her er opplagstallene for alle aviser tilknyttet LLA og MBL:

Opplag andre halvår 2021 LLA og MBLavisene

LLAs pressemelding i pdf-format:

LLA pressemelding opplag

Opplagsvinnere: Halve staben i Sandnesposten, mens resten følger redaksjonsmøtet digitalt. Fra venstre Mikkjell Lønning, Trond Eirik Olsen, Ida Tiberg, Frode Olsen, Ingeborg Thu Hansen (på skjermen), Frode M. Gjerald (på skjermen) og Ingrid Holst.