Skjermbilde 2019-12-27 kl. 09.32.52

Unik mulighet med verdens fremste gravejournalister

En ledig kursplass til journalist i LLA-avis

Nå har du muligheten til å lære av noen av verdens fremste eksperter på digitale graveteknikker. LLA har en ledig gratis plass på Norges første Bellingcat-workshop i åpne kilder og digitale graveteknikker.

Vi inviterer nå alle interesserte i våre medlemsaviser til å melde sin interesse senest 2. januar. Dere vil få svar rett etter nyttår.

Workshopen vil gå på Media City Bergen 13. til 17. januar, fra kl. 9 til 17 hver dag. Deltakerne må betale reise og opphold selv, men får dekket kursavgiften på 25.000 kroner.

Deltakerne må ha interesse for datajournalistikk og digitale graveteknikker. De første tre dagene vil deltakerne lære graving i åpne kilder, med vekt på video, foto og sosiale medier. Det blir praktiske eksempler innen konflikt, krim, korrupsjon og bekreftelse. De siste to dagene vil deltakerne få veiledning i å bruke metodene på egne prosjekter. Avslutningsvis vil utviklingen i prosjektene bli presentert i plenum, og videre muligheter blir diskutert. Det blir også mulig å få hjelp til å komme videre med prosjektet etter at workshopen er avsluttet.

LLA ønsker at deltakeren leverer en oppsummering av metoder lært på kurset, til deling med resten av LLA-familien.

Workshopen arrangeres av NCE Media og Senter for undersøkende journalistikk (SUJO). Er du interessert, send epost til tomas@lla.no.