Vi vil se hverdagen til unge lesere

De unge i dag er framtidas lesere, kilder og abonnenter. Nå drar vi i gang en fotodokumentarkonkurranse i alle LLA-avisene: Vi vil se hvordan unge har det i valgåret 2011. Bildene tas med mobiltelefonen.

Nå får du og avisa di sjansen til å enda bedre vise fram hvordan unge lesere har det i nærmiljøet sitt. Gjennom lokalavisenes nye fotodokumentar, kan du trykke hverdagsbilder i papiravisa og nettavisa som ungdommen selv tar. På den måten får du godt lokalt avisstoff – og dere blir med på LLA og lokalavisenes nye ungdomssatsing fram til kommunevalget i høst.

Hvordan har unge lesere og velgere det i din kommune i valgåret 2011? Det er det vil vi ha svar på. Derfor inviterer vi alle LLAs over 100 aviser til å dra i gang fotodokumentar-konkurransen for ungdom mellom 15-25 år.

Vi jakter på hverdagsbilder tatt med mobiltelefoner. Dette er altså ikke en tradisjonell fotokonkurranse, men en mulighet for ungdommen til å dokumentere hvordan de har det nå i valgåret 2011.

Bildene sender ungdommene selv inn til nettstedet stem1209.no. Der blir MMS-bildene sortert etter hvilken kommune de er tatt i. Alt dere i avisa trenger å gjøre, er å gå inn på nettsiden www.stem1209.no/fotodokumentar og laste ned de bildene dere har lyst til å trykke.

Egenannonser med konkurranseregler, vignetter til papiravisa og klikkbare bannere som kan legges på nettsidene, kan utover dagen lastes ned fra LLAs nettsider. Materiellet ligger til venstre på www.lla.no, under Ung & engasjert. Materiell finner du også som vedlegg sendt på e-post.

Trykk annonsene så ofte det passer dere, gjerne så mye som mulig nå i oppstarten. Til papiravisa tilbyr vi to forskjellige helsider og en modul 16. I begynnelsen er det flott om dere trykker de to helsidene med jevne mellomrom, slik at målet og reglene for fotodokumentaren kommer tydelig fram. Legg svært gjerne inn avisa di sin egen logo i alle annonsene.

Hvis dere legger ut bannerannonsene i nettavisa, så skal leserne komme til nettstedet stem1209.no når de trykker på annonsene.

Fotodokumentar-konkurransen skal inspirere og stimulere unge velgere til å bruke stemmeretten sin, samtidig som vi tror at dette også kan gi avisa nye lesere, nye skribenter/fotografer og nye kilder fra ungdomsmiljøene. Konkurransen bidrar også til å sette et ekstra fokus på fotodokumentar som journalistisk sjanger. Å få inn MMS-bilder tatt fra ungdomsmiljøene kan gi et godt innblikk i en hverdag avisene sjelden får tilgang til.

De unge i dag er lokalavisas fremtidige lesere, kilder og abonnenter. Vi håper derfor at også avisa di vil trykke både annonsene og bildene som kommer inn.

Har avisa tid og lyst, lager dere også en redaksjonell omtale av fotodokumentaren.

Fotodokumentaren, som vi kaller «Hverdagen din», er et samarbeid mellom den enkelte lokalavis, Landslaget for lokalaviser, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Framtida.no. Vi gjør dette som en del av vårt Ung & engasjert-arbeid.