Engangskamera på fjelltopp ga 19 leserbidrag

Vesteraalens Avis la ut et engangskamera på Husbykollen (513 moh.). Resultatet ble turbilder nok til en tre siders fotoreportasje. – Et lite tidkrevende og ikke minst svært billig prosjekt som ga oss mange fine bilder av vanlige folk som ikke er gjengangere i avisen, forteller ansvarlig redaktør Gro Smith.

– Dette var en fin idé som dukket opp på et redaksjonsmøte. Vi snakket om alle folkene som er så flinke til å gå i fjellet her i Hadsel. Samtidig har vi ganske dårlig med leserbidrag når det kommer til innsendte bilder. Siden vi har en del fjellgåere i avisen fant vi fort ut at vi kunne sende opp en av dem med et engangskamera til en topp og se om folk kanskje ville ta bilder på eget initiativ. Vi diskuterte litt om hvordan vi skulle gjøre det rent praktisk og kom fram til at vi skulle laminere en beskjed som lå sammen med kamera, bok og penner i en pose i postkassen som allerede er på denne fjelltoppen, forteller Gro Smith.

På lappen ba de folk ta ”sitt turbilde” og skrive ned navn, dato og informasjon som kunne identifisere dem på bildene. På få dager ble kameraet fylt opp. En snill turgåer tok også kameraet ned da han fant ut at det ikke var plass til flere bilder.

Slik fikk Vesteraalens avis 19 bilder av spreke turgåere til bruk på trykk.