Spøkelsene på GamlaVærket

“Fortellingene er mange. Om vettskremte gjester, ustabil elektrisitet og ensomme spøkelser med sixpence-lue. Skjuler det seg mer blant mursteinene enn gammel industrihistorie?”
Journalist Ragnhild Ås Harbo i Sandnesposten har laget en god sak om spøkelsene på GamlaVærket, illustrert med veldig gode og stemningsskapende bilder.

– Det hele begynte som løst snakk på morgenmøtet om spøkelsene på GamlaVærket. Flere hadde hørt om dem før. Vi har til og med skrevet om det tidligere. Jeg var derfor litt skeptisk til en ny runde med spøkelser. Ragnhild derimot hadde ikke hørt om spøkelsene før og ville absolutt lage saken. Vi ble til slutt enige om at vi måtte gjøre det skikkelig. Ragnhild skulle bruke tid på skriveprosessen og vi måtte ha bilder som var “skumle”. Tett samarbeid mellom journalist og desk samt flere runder med konstruktiv diskusjon om hva som skulle hvor og hvordan, endte med en spøkelsessak som rett og slett er skummelt god, forteller André Jamholt, ansvarlig redaktør i Sandnesposten.

Et veldig godt hovedbilde som virkelig setter stemningen

Se og les hele reportasjen som vedlegg