Hvor mye skal personlige relasjoner spille inn i politikken?

Det spør statsviter Svein Erik Tuastad i et intervju med Sandnesposten
– Arbeiderpartiet får nå en posisjon de ikke er gitt i form av stemmer, sier statsviter Svein Erik Tuastad. Han mener utfallet av fredagens forhandlinger kan kalles en fiasko for Høyre.

Fredag endte forhandlingene med at Ap og Frp går sammen i et valgteknisk samarbeid, og får ordfører- og varaordførervervet

– Arbeidet som har blitt gjort av Høyre i forhandlingene er talentløst. Skal virkelig det at noen politikere ikke tåler trynet på hverandre spille inn slik som dette, spør Tuastad.

Dette er hentet fra Sandnespostens nettsider. Du kan lese hele saken her

Valgresultatene for Sandnes finner du her

Sjekk også ut to nettsaker fra 19. sept:

Solbakken held fram (Kvinnheringen)
“Møteaktiviteten har vore stor i ettermiddag, og det forventa samarbeidet mellom Arbeidarpartiet og Høgre blir det truleg ingenting av. Dette betyr at Leif Sverre Enes (H) låg an til å bli ordførar i rett over 48 timar. No er det Synnøve Solbakken som truleg blir ordførar, med Knut Prestnes som varaordførar.”

Odda får Høyreordfører
(Hardanger Folkeblad)
“John Opdal blir Høyres første ordfører i Odda på 89 år. Elisabeth Wesenlund Hauge, NyeOdda blir varaordfører. Med i den borgerlige fløyen er Høyre, Venstre, NyeOdda, og SP. Gruppen har inngått et valgteknisk samarbeid med Rødt.”