Bli med på kurs i etikk/PFU

Hvordan omtaler man at noen har blitt slått ned utenfor den lokale puben? Skal du dekke en lokal sedelighetssak og er usikker på hva du skal gjengi fra rettssalen? Har en politisk skandale rammet bygda, og du er i tvil hvordan om du skal dekke saken? Da kan kurset LLA arrangerer i etikk/PFU på Park Inn, Gardermoen den 9. februar være noe for deg.

Kursholder er førsteamanuensis Svein Brurås ved journalistutdanninga, Høgskulen i Volda.

Integritet, uavhengighet og den kritiske rollen er stikkord for kurset Etikkarbeidet i lokalavisene. Det blir sett nærmere på overtramp (PFU-saker), temaet “Når skandalen rammer lokalsamfunnet” og krimjournalistikk i lokalavisene.

Kursholder Svein Brurås har gitt ut en rekke bøker og rapporter, bl.a. Etikk for journalister, Morderjakt og mediemakt. Journalistisk metode, sjanger og etikk i dekningen av Orderud-saken (sammen med Helge Østbye og Lars Arve Røssland), Kompiser i krim. Aktører, strategier og relasjoner i mediedekningen av Orderud-saken (sammen med Lars Arve Røssland).

I 2003 fikk Brurås – sammen med Guri Hjeltnes og Henrik Syse – i oppdrag å granske medienes rolle i Tore Tønne-saken. Det resulterte i rapporten Tre uker i desember, En kritisk gjennomgang av medienes rolle i den såkalte Tønne-saken.

Du kan lese Brurås´ blogg her

Påmeldingslink

Mer informasjon finner du i vedlegget.