Delta i årets aviskonkurranser i LLA

Lyst på heder og ære? Lyst på ekstra motivasjon? Lyst på mer oppmerksomhet fra lesere og kunder? Lyst å få avisa vurdert av dyktige bransjefolk? Bli med på årets konkurranser i lokalavismiljøet. Delta i LLAs aviskonkurranser.

I fjor gikk Sunnhordland gikk til topps i konkurransen Årets lokalavisside 2010

Svalbardposten ble årets lokalavis 2010

Saltenposten stakk av med tittelen årets lokalavisfoto 2010 og mottok hederlig omtale (LLAs journalistpris)

Stangeavisa vant markedsprisen 2010

Årets lokalavis Juryen legger stor vekt på helheten til avisproduktet. Både innholdet, layout, bildebruk, annonsepresentasjon og førstesiden er blant det som blir vurdert. Det skal sendes inn tre avisutgaver. Nytt i fjor er at avisen nå selv bestemmer én av utgavene som sendes inn. Juryen deler ut tre priser; Årets lokalavis og to hederlige omtaler. Alle som deltar, får en skriftlig og helhetlig vurdering av avisa, og dette kan i seg selv være grunn til å delta i konkurransen om prestisjefylte Årets lokalavis. Deltakeravgiften er 600 kroner per deltakende avis.

Markedsprisen skal hedre gode og lønnsomme ideer som gir klingende mynt i kassa. Vi jakter særlig på kommersielle tiltak som avisa har stått for det siste året. Nytt i fjor er at juryen nå også kan premiere god annonsedesign. Avisen kan nemlig delta med gode egenproduserte annonser med god design, for lokale kunder eller egen avis, som jo også indirekte og over tid gir avisen større inntekter. Så tenk etter: Kanskje har dere gjort noe som har ført til større annonseinntekter? Kanskje står dere bak abonnementstiltak som viser igjen på opplagstallene? Noe på nett? Kanskje er det lokalavisens glupe idé, eller avisens møysom- melige markedsarbeid, som bør premieres? Bli med i konkurransen om Markedsprisen! Hver avis kan delta med inntil tre forskjellige ideer, markedstiltak eller annonser fra 2011. Juryen deler bare ut selve prisen, men kan også gi en til to hederlige omtaler. Deltakeravgiften er 400 kroner per deltakende avis.

Årets lokalavisfoto Konkurransen om det beste bildet i lokalavisene ble opprettet for fem år siden for å oppmuntre til enda større bevissthet rundt fotojournalistikken i lokalavisene. Vinnerbildet skal illustrere og speile en sak godt. Og heldigvis: Veldig mange deltar i konkurransen om Årets lokalavisfoto og engasjementet er stort. Det tror og håper vi på i år også! Nytt i fjor er at vi nå også deler ut to hederlige omtaler i tillegg til selve Årets lokalavisfoto-prisen. Hver fotograf/journalist i hver avis kan delta med inntil tre bilder hver. Deltakeravgiften er 400 kroner per deltakende avis.

LLAs journalistpris Denne prisen opprettet vi i fjor og prisen skal gå til en journalist eller avis som har løst samfunnsopp- draget på en forbilledlig måte i 2011, og som er et eksempel til etterfølgelse for avisbransjen. Redaks- jonen selv må sende inn forslag til sak(er) eller arbeid som er en verdig prisvinner – og med en egen god begrunnelse. Hver avis kan delta med inntil tre bidrag. Juryen deler bare ut selve prisen, men kan også gi en til to hederlige omtaler. Deltakeravgiften er 400 kroner per deltakende avis.

Årets lokalavisside Denne prisen var helt ny i fjor, og skal oppmuntre til god avisdesign hos lokalavisene. Avisen kan sende inn nyhetssider, reportasjesider og/eller førstesider. Dere kan bidra med enkeltsider eller oppslagssider. Årets lokalavisside erstatter den tidligere årets førsteside-prisen, og det er nå juryen som først velger ut de fem beste finalebidragene. Deretter overtar «folkejuryen» under landsmøtet for å bestemme hvilke av de fem beste bidragene som fortjener prisen for Årets lokalavisside. Hver avis kan delta med tre bidrag. Deltakeravgiften er 400 kroner per deltakende avis.

Flere detaljer og praktisk informasjon om konkurransene finner du her.

Husk fristen for å sende inn: Fredag 10. februar.
Prisutdelingene er på LLAs landsmøte på Quality Hotel & Resort Kristiansand, Sørlandsparken, 20. – 22. april.

Vi håper avisen både blir med i aviskonkurransene og at vi ser dere utenfor Kristiansand etter påske.